ONDERHANDELINGEN CAO INTERTEK

Twee rondes achter de rug

 Op 26 oktober 2021 hebben we een tweede onderhandelingsronde gehad met Intertek. In de eerste ronde, eerder in oktober, wisselden we alleen de wederzijdse voorstellen uit. Daarbij werden bedrijfscijfers gepresenteerd, die naar ons gevoel totaal niet overeen kwamen met wat we vorig jaar te zien kregen.

 

In de tweede ronde hebben we opheldering gevraagd en gekregen. De bedragen uit de overzichten van 2020 waren in Britse ponden en betroffen alleen “het Caleb Brett gedeelte” van Intertek Nederland. De nieuwe overzichten gingen ook over het deeltje “agri”, bevatten de overhead kosten die moeten worden betaald aan de holding en waren bovendien in euro’s. Het feit dat hierover meer duidelijkheid werd gegeven, deed ons goed. De bottom line van die cijfers is dat het beter gaat met Intertek dan in voorgaande jaren.

 

Voorstellen werkgever

 De voorstellenbrief van de werkgever als een managementboek. “Er moet flexibel ingespeeld worden op de wensen van klanten, er moet maximaal efficiënt worden gewerkt, er moet geïnvesteerd worden in mensen en middelen en het uitgavenpatroon moet constant worden bewaakt.” Niemand kan ontkennen dat deze dingen belangrijk zijn, maar het komt natuurlijk aan op de uitwerking van deze terminologie, die overigens bij voorkeur in het Engels gebezigd wordt. De werkgever koppelt er de volgende voorstellen aan:

• Tweejarige cao;

• APC per 1 januari 2022 en 1 januari 2023 plus 1% per 1 oktober 2021 en €250 éénmalig in december 2021;

• Wijziging van werktijden (begin- en eindtijden een uur eerder) op het VPR-lab;

• Terugkomdagen lab inplannen in vakantieperiode, opleiding en training in losse uurtjes tussendoor verzorgen;

• Verschoven dagdienst buitendienst laten vervallen, twee extra terugkomdagen die in de vakantieperiode moeten worden ingepland.

 

Voorstellen FNV Havens

FNV Havens heeft aangegeven weinig te voelen voor het aanpassen van werktijden of het wijzigen van de afspraken over terugkomdagen. Onduidelijk is waarom het bedrijf beter af is met alles een uur eerder op het VPR-lab. En er valt genoeg op te leiden; volgens FNV Havens is het van groot belang om de terugkomdagen voor dat doel te blijven gebruiken.

 

FNV Havens, november 2021 FNV Havens vindt dat er betere regelingen voor oudere werknemers moeten komen. Een Senioren Fit-regeling voor alle werknemers vanaf geboortejaar 1960 (en niet alleen voor de buitendienst), en FNV Havens wil reële mogelijkheden scheppen om eerder te kunnen stoppen met werken. Zeker voor mensen die vele (tientallen) jaren nachtdiensten hebben gelopen, is dat geen overbodige luxe.

 

FNV Havens heeft ook geconstateerd dat er vaak nogal wat schort aan de competenties en vaardigheden van de werknemers die door Intertek worden ingehuurd. Dit leidt in veel gevallen juist tot extra werkdruk. Om die reden wil FNV Havens eisen (diploma’s en ervaringseisen) in de cao opnemen, waaraan inhuurkrachten ten minste moeten voldoen.

 

FNV Havens wil in de cao een éénduidige en eensluidende regeling opnemen voor call out vergoedingen die bij Intertek worden betaald. Er is een praktijk ontstaan zonder dat ergens op papier staat welke vergoedingen gelden. En de beleving van werknemers is dat wat aan vergoedingen wordt betaald, onvoldoende recht doet aan de inspanningen die er tegenover staan.

 

En uiteraard wil FNV Havens een veel forsere loonsverhoging dan wat Intertek nu aanbiedt. Hoeveel forser, hangt uiteindelijk af van wat af te spreken is over ouderenbeleid en eerder stoppen. Met de kosten die dat met zich meebrengt, kan rekening gehouden worden bij het vaststellen van de loonsverhogingen. Vooralsnog houdt FNV Havens vast aan de eis van twee maal 2% bovenop de APC en € 1.000 éénmalig in een tweejarige cao.

 

 Afspraken over vervolg

Met het aanbod dat de werkgever deed om werknemers die één jaar voor hun AOW-leeftijd willen stoppen met werken, €22.000 bruto mee te geven, mits zij in ruil daarvoor 15 vakantiedagen inleveren, kon FNV Havens niet uit de voeten. Zeker niet als dit het enige is dat de werkgever op dit vlak zou willen regelen. De werkgever heeft nu tijd gevraagd om berekeningen te maken met betrekking tot ouderenbeleid en eerder stoppen. Tevens wil de werkgever inventariseren welke call out regelingen nu bestaan voor welke soort call out diensten, voordat er gepraat kan worden over call out-afspraken in de cao. De afspraak om op 9 november a.s. verder te onderhandelen, is daarom komen te vervallen. We praten verder op woensdag 15 december 2021. Call out Zouden leden die nu een call out vergoeding ontvangen, (nogmaals) aan ons willen doorgeven wat voor type regeling zij passend zouden vinden voor de call out diensten die zij moeten lopen? Loop langs bij één van de kaderleden, of mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

We houden jullie op de hoogte!

 

De onderhandelingsdelegatie: Dirk van Holst, Joost van der Lecq, Glenn Monsauret, Joost Vissers

Please publish modules in offcanvas position.