ONDERHANDELINGEN CAO INTERTEK VAN START

In de afgelopen weken hebben we twee keer overleg gevoerd met het management over de nieuwe cao. Daarbij zijn de volgende hoofdpunten aan de orde geweest.

 

1. Zorgen over de bedrijfsresultaten
Het management maakt zich zorgen over de bedrijfsresultaten, zeker nu een grote klant van Intertek vertrekt. In 2015 werden nog zwarte cijfers geschreven, maar de eerste maanden zien er slechter uit. Intertek wijt de teruggang vooral aan marktomstandigheden. FNV Havens heeft gesignaleerd dat Intertek zorgen over de winstgevendheid niet in 2016 voor het eerst uit. Om die reden lijkt het FNV Havens raadzaam dat een goede analyse wordt gemaakt om oorzaken te identificeren. “De markt” is inderdaad weerbarstig, maar alleen die de schuld geven zonder eventuele oorzaken binnen de organisatie aan te pakken, leidt niet tot verbetering. FNV Havens heeft Intertek daarom gevraagd of reeds geanalyseerd is dan wel te analyseren hoe het komt dat het rendement steeds tegenvalt. In dit verband heeft FNV Havens aangegeven dat het bijvoorbeeld zou kunnen zijn dat bij de prijsstelling voor bepaalde producten/diensten van verkeerde aannames (met betrekking tot tijdbesteding en andere kosten) is uitgegaan. Het standpunt van FNV Havens is in elk geval dat het niet aan de orde is om in te zetten op het matigen van de lonen als de mogelijke oorzaken van een tegenvallend rendement niet uitvoeriger zijn onderzocht.

 

Lees verder in de bijlage

Attachments:
FileFile size
Download this file (160714jle.lei Pamflet onderhandelingen Intertek.pdf)160714jle.lei Pamflet onderhandelingen Intertek.pdf220 kB

Please publish modules in offcanvas position.