FNV Havens dendert door in conflict

Rotterdam, 14 april 2017

 

Nadat het controlebedrijf Schutter woensdag 12 april had besloten om de stakers (allen leden van FNV Havens) tegemoet te komen door afspraken te maken met FNV Havens over loonsverhoging, Senioren Haven Fit Regeling voor de volcontinu werknemers, geen flexibilisering van de werkroosters, storting in Netto Havenpensioen en verhoogd taaklonen voor rijst en mais was het nu de beurt aan de andere controlebedrijven.

 

Na de staking van donderdagmiddag en nachtdienst bij de bedrijven Peterson en SGS heeft Peterson besloten om FNV Havens op vrijdag 14 april uit te nodigen om de gestelde eisen in het ultimatum om te zetten in een cao-onderhandelingsresultaat.

 

Peterson heeft alle eisen die in het ultimatum waren gesteld onverkort geaccepteerd.

 

De werkgever SGS staat nu alleen in het cao conflict. De werknemers van SGS kunnen rekenen op massale steun van de leden van FNV Havens werkzaam bij de controlebedrijven Schutter en Peterson. Ook de vakbondsbesturen van FNV Havens in de bedrijven waar controlewerkzaamheden door SGS moeten worden uitgevoerd staan vierkant achter onze leden bij SGS.

 

Asmae Hajjari, onderhandelaar van FNV Havens; “het is niet meer de vraag of SGS dezelfde afspraken gaat maken met FNV Havens maar wanneer. En wij blijven actie voeren totdat de handtekening op papier staat met onze eisen erop”.

 

Met vriendelijke groet,

 

Voltallige onderhandelingsdelegatie Controlesector van FNV Havens

Please publish modules in offcanvas position.