WAT U MOET WETEN OVER DE CONTAINERSECTOR

Deze informatiebrochure wordt u aangeboden door FNV Havens, de vakbond voor havenwerkers. Omdat wij het belangrijk vinden dat u kennis neemt van de stand van zaken in de containersector, en van allerlei ontwikkelingen die voor havenwerkers relevant zijn.


Wij hebben de stellige indruk dat het Havenbedrijf Rotterdam in presentaties van de overslagcijfers niet of nauwelijks stilstaat bij de mensen die deze cijfers met elkaar tot stand brengen: de havenwerkers.


We menen waar te nemen dat het Havenbedrijf Rotterdam de positie van de haven wil versterken met "meer concurrentie" als enig en zaligmakend doel. Zonder zich daarbij te bekommeren om wat dat betekent voor de banen en arbeidsvoorwaarden van de mensen die hun steentje bijdragen om klanten van de haven tevreden te stellen: de havenwerkers.


We stellen vast dat het Havenbedrijf Rotterdam wél bereid is om honderden miljoenen euro's te investeren in de aanleg van de Tweede Maasvlakte, maar dat het de boot afhoudt als wij willen praten over (het oplossen van) de werkgelegenheidsproblemen die ontstaan voor de mensen die eraan bijdragen dat de containersector in Rotterdam is wat hij is: de havenwerkers.


Voor tal van ontwikkelingen in de haven is dringend overleg nodig tussen het Havenbedrijf Rotterdam, de werkgevers in onze sector en FNV Havens. Wij zijn te allen tijde bereid dat overleg te voeren.

In het belang van de havenwerkers.

 

Lees verder in de informatiebrochure....

Please publish modules in offcanvas position.