PERSAANKONDIGING: FNV HAVENS START ACTIEDAG VOOR LAGERE AOW-LEEFTIJD

logo fnv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maandag 18 maart is door FNV uitgeroepen tot landelijke actiedag voor een goed pensioen. Voor de meeste mensen begint die dag als ze ’s morgens wakker worden. Dat geldt niet voor havenwerkers. Zij zijn ’s nachts al op de been, vóórdat iedereen wakker wordt. En daarom wordt in de haven van Rotterdam ook al gestaakt vanaf het begin van de nachtdienst, 23:15 uur zondagavond. Daarmee trapt FNV Havens de actiedag af.

 

Voor de leden van FNV Havens is eerst en vooral belangrijk dat de AOW-leeftijd wordt vastgezet op 66 jaar. Niet alleen voor de havenwerkers die de eerstkomende jaren met pensioen gaan, maar ook voor alle havenwerkers die jonger zijn dan 60. En dat zijn er nogal wat.

 

Vanwege het aard van het werk en de vele nachtdiensten hebben havenwerkers een zwaar beroep. Zij beginnen meestal jong met hun baan in de haven. Tegen de tijd dat zij 66 zijn, hebben ze er dikwijls meer dan 45 zware havenjaren op zitten. Voor havenwerkers is langer doorwerken geen optie. Integendeel: FNV Havens wil dat voor werknemers met zware beroepen de mogelijkheid wordt gecreëerd om veel eerder dan met 66 te stoppen. Alle financiële belemmeringen daarvoor moeten worden weggenomen.

Die inzet kan rekenen op steun van meer dan 95% van de leden in de havens. Aan de oproep van FNV Havens om in elk geval gedurende de nachtdienst van 17 op 18 maart het werk neer te leggen, wordt dan ook in ruime mate gehoor gegeven.

 

Niek Stam, bestuurder van FNV Havens, zal op zondagavond 17 maart a.s., van 22:00 uur tot 23:30 uur een rondgang maken in de haven om waar nodig de stakingen te begeleiden en leden en kaderleden te ondersteunen. Journalisten zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Please publish modules in offcanvas position.