GEZAMENLIJK PAMFLET VAN VAB ILS, MMS, APMTR en APMT MVII

logo fnv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beste leden,

 

Tijdens de cao-onderhandelingen van APMT MV ll op 4 oktober jongstleden en het daar op volgende informatiebulletin en informatiesessies is duidelijk naar voren gekomen dat de directie van APMT MVll buiten de haven cao erkende inhuurbedrijven personeel wil gaan inhuren.

Naar aanleiding van deze ontwikkeling heeft het VAB APMT MVll het noodzakelijk gevonden om de VAB-en van ILS, Matrans en APMTR uit te nodigen voor een overleg en uitleg van de structurele gang van beide inhuurorganisaties. Dit overleg heeft 1 november jongstleden plaatsgevonden.

 

Anders dan dat verteld werd in de informatiesessie 's, is het wel degelijk mogelijk om bij meerdere erkende inhuurbedrijven personeel in te huren zoals een ILS en Matrans die beide onder de MILS groep behoren maar allebei apart opereren, is vergelijkbaar zoals bij de APM Moller groep met daaronder APMTR en APMT MVll.

De directie van APMT MVll zet op deze manier de arbeidsvoorwaarden en de werkzekerheid van de cao erkende haven inhuurbedrijven onder druk. Allen aanwezige VAB leden waren het hier duidelijk over eens dat dit onacceptabel is!! Mocht het ook maar naar ruiken dat er een niet haven cao erkend inhuurbedrijf in de haven aan de gang gaat, "er havenbreed geen boot meer gesjord zal worden en geen stacker gedraaid".

 

De leden en VAB leden van ILS en Matrans hebben de volle steun van VAB APMT MVII en VAB APMTR. Mochten er daarnaast nog problemen zijn bij gewenste leveringen ondanks de enorme pieken dan roepen wij partijen op om in overleg te treden!!!

 

Tijdens dit overleg is duidelijk naar voren gekomen dat de solidariteit onder havenarbeiders nog steeds bestaat!

 

Met vriendelijke groeten,

 

VAB ILS

VAB MMS

VAB APMTR

VAB APMT MVll

Please publish modules in offcanvas position.