FNV Havens bereikt cao principe-akkoord met Oiltanking Amsterdam, acties van de baan

De FNV en de directie van Oiltanking Amsterdam BV (OTA) hebben vrijdag een principe-akkoord bereikt over de invoering van een cao. Ruud Wennekes, bestuurder FNV Havens is blij met het resultaat. ‘De 115 werknemers krijgen voor de eerste keer in de geschiedenis van OTA een collectieve arbeidsovereenkomst. Tot nog toe hanteerde het bedrijf een eigen arbeidsreglement.’

Er gingen maanden van onderhandelen aan vooraf en vorige week stuurde FNV Havens een ultimatum aan Oiltanking. Nu is een cao afgesproken met een loonsverhoging van 1,75% in 2018 en in 2019. Dit komt bovenop de automatische prijscompensatie die de werknemers elk half jaar krijgen. Ook krijgen ze in november een eenmalige uitkering van 1.500 euro bruto.

Gezond pensioen halen

Er wordt een senioren-fit regeling voor oudere werknemers ingevoerd. Hierdoor kunnen zij twee jaar lang halftijds werken tegen 70% salaris en met behoud van 100% pensioen. Op deze manier kunnen zij gezond hun pensioen halen en komt er meer werkgelegenheid voor jongeren. De ouderdagen worden vervangen door levensfasedagen.

De cao gaat met terugwerkende kracht in op 1 januari 2017 en loopt tot 31 december 2019.

Attachments:
FileFile size
Download this file (CAO Oiltanking definitief 210617.pdf)CAO Oiltanking definitief 210617.pdf564 kB

Please publish modules in offcanvas position.