Maersk Line: Op naar het volgende “final offer”

logo fnv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op woensdag 26 februari 2020 kregen vakbonden betrokken bij de cao Maersk Line Netherlands wederom een "final proposal" gepresenteerd door de onderhandelaars aan werkgeverzijde. Dit hebben wij en de MPN weer afgewezen. We praten je graag bij.

 

Weinig zakgeld

De cao is sinds 31 januari van dit jaar geëxpireerd en dient hoognodig verlengd te worden. Echter, de onderhandelaars van Maersk Line Netherlands krijgen maar niet genoeg zakgeld om goede zaken te doen. Wij hebben duidelijk te verstaan gegeven dat jullie de 2,7% merrit budget te laag vinden, gezien de resultaten van Maersk Line Netherlands. Tot op dit moment is dit voor de drie werknemerspartijen het laatste struikelblok om tot overeenstemming met Maersk Line Netherlands. Op de andere puntjes uit onze bescheiden onderhandelingsinzet is reeds positief gereageerd.

 

Hoe nu verder?

In de bijgevoegde brief die we hebben mogen ontvangen van Maersk Line Netherlands willen ze de communicatie met ons open houden om alsnog tot overeenstemming te komen. Hierbij geven ze al aan dat ze niet in de positie zijn om een het merrit-budget te verhogen naar een budget dat jou en jouw collega’s kan bekoren.

Daar de komende periode getekend wordt door de maatregelen in het kader van de corona-pandemie, lijkt het ons gepast om in een later stadium met jouw en jouw collega’s om de tafel te gaan. Het doel van dat gesprek moet zijn om (1) te bezien hoe we de onderhandelaars namens Maersk Line Netherlands in de positie brengen om toch te komen tot een hoger merrit-budget óf (2) een alternatief voorstel te doen dat wel meer inkomen genereert, maar dat losstaat van het merrit-budget.

 

Wordt dus vervolgd!

 

Mede namens de delegatieleden,

 

met vriendelijke groet,

 

Joost van der Lecq - Bestuurder FNV Havens

E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Tjeerd Orie - Bestuurder CNV Vakmensen

E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Please publish modules in offcanvas position.