APMT MVII: CAO-OVERLEG VAN START, UITWISSELING VOORSTELLEN

logo fnv

 

Op 31 januari 2018 hebben we de eerste onderhandelingsronde gehad voor een nieuwe CAO bij APMT MVII.

Zoals gebruikelijk bij dit soort eerste rondes, presenteerden alle partijen daarbij hun voorstellen. Voor de vakbonden betrof dit een uitgewerkte lijst met daarvoor een inleiding over de ontwikkelingen in de sector en bij APMT die aan de lijst ten grondslag liggen.

De voorstellen van de werkgever waren minder uitgewerkt. Geen loonbod (dat komt de volgende keer), wel de wens voor een langdurige cao (van vier jaar) en een voorstel om alles wat verder op ons pad komt gedurende de cao-periode te bespreken in werkgroepen.

In een eerste reactie werden sommige van onze voorstellen door de werkgever voorzichtig omarmd (herintroductie van het Veiligheidscertificaat Havens), andere voorlopig nog vierkant afgewezen (afspraak over schadeloosstelling bij ontslag met "C-factor 2") en op de meeste voorstellen ging de werkgever nog studeren.

Over de voorstellen van de werkgever hebben we gezegd dat "in werkgroepen bespreken" voor ons vaak een te ongewisse uitkomst heeft, en dat wij over de meeste onderwerpen dus liever meteen afspraken maken. Op 8 februari a.s. praten we verder.

 

TRANSITIE

We weten dat er bij APMT MVII onrust ontstaan is over het idee dat het maken van (nieuwe) transitie-afspraken mogelijk tot gevolg zou hebben dat bij eventuele sluiting of reorganisatie van APMTR over het totale personeelsbestand van APMTR en APMT MVII samen zou worden afgespiegeld, waardoor ook werknemers van APMT MVII boventallig zouden kunnen worden verklaard. Deze berichtgeving was afkomstig van de OR APMT MVII, die hierover advocaten heeft geraadpleegd.

Zoals aangekondigd, heeft een delegatie van FNV Havens en CNV Vakmensen onlangs een gesprek gevoerd bij UWV (dat de afspiegelregels moet toepassen), om bij deskundigen daar te checken of de berichtgeving door de OR (in navolging van de advocaten) juist is.

Omdat we heel zorgvuldig willen zijn voordat we daarover verdere mededelingen doen, hebben we een aantal vragen bij onze samenvatting van het gesprek nogmaals aan UWV voorgelegd. Zij zullen die vragen volgende week (de week van 5 februari 2018) beantwoorden. Daarna zullen we jullie over onze bevindingen informeren, in de wetenschap dat ze dan gedubbelchecked zijn door UWV.

 

Onderhandelingsdelegatie FNV Havens

Patrick Duijzers, Joost van der Lecq, Bert de Melker, Raymondo Terpstra, Theo de Waal,

Wilmar van der Waal

 

Zie bijlage voor de voorstellenbrief

 

Attachments:
FileFile size
Download this file (20180131 CAO voorstellen APMT.pdf)20180131 CAO voorstellen APMT.pdf305 kB

Please publish modules in offcanvas position.