Vopak: Sleutelen aan APC onbespreekbaar

logo fnv

 

 

 

 

 

 

 

Sleutelen aan de APC onbespreekbaar voor FNV Havens en CNV Vakmensen

 

Beste leden,

 

Op maandag 16 mei 2022 hebben FNV Havens, CNV Vakmensen en Vopak overleg gevoerd over de uitdagingen en kansen waar het bedrijf momenteel mee te maken heeft.

 

Afgelopen periode hebben wij veel meldingen ontvangen ten aanzien van de overleggen die Vopak voert met werknemers over de hoogte van de Automatische Prijscompensatie (APC). Tijdens het overleg van maandag 16 mei jl. heeft Vopak aangegeven dat de huidige APC financiële impact zal hebben op de bedrijfsvoering. Om deze reden stelde de werkgever voor om aanpassingen aan te brengen in de wijze waarop de APC wordt uitbetaald.
In tegenstelling tot wat gebruikelijk is in andere sectoren sluiten FNV Havens en CNV Vakmensen in alle cao's in de havens een APC af. Door de APC-afspraken die wij maken stijgen de cao-lonen automatisch mee met de inflatie. Hierdoor realiseren wij koopkrachtbehoud voor onze leden.

 

FNV Havens en CNV Vakmensen vinden dat de APC, in lijn met de gemaakte cao-afspraken, uitbetaald moet worden. Wijzigingen ten aanzien van de APC zijn voor ons dan ook onbespreekbaar. Dit hebben wij aan Vopak kenbaar gemaakt. Wel blijven wij de komende tijd in gesprek met het bedrijf over de huidige marktontwikkelingen en welke impact dat op Vopak heeft.

 

Met vriendelijke groet,

 

Asmae Hajjari

Vakbondsbestuurder FNV Havens

 

Hanane Chikhi
Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen

Please publish modules in offcanvas position.