Cao-onderhandelingen Schutter Havenbedrijf gestart!

logo fnv

 

 

 

 

 

 

 

Beste collega,

 

FNV Havens heeft op donderdag 9 januari jl. onderhandelingen gevoerd met de werkgever over een nieuwe cao voor de werknemers in dienst bij Schutter Havenbedrijf. Hieronder de hoofdpunten van het overleg.

 

Verslechteringsvoorstellen van werkgever

Zoals jullie inmiddels weten geeft de werkgever aan dat ondanks de gemaakte cao-afspraken in 2019, deze afspraken ‘tot nu toe onvoldoende tijd hebben gehad om tot een positief bedrijfsresultaat te leiden’. Schutter stelt per 1 januari 2020 het volgende voor:

  • Cao ongewijzigd voort te zetten voor de duur van 1 jaar;
  • Geen prijscompensatie + geen initiële loonsverhoging;

Door dit voorstel gaat de koopkracht van onze leden bij Schutter Havenbedrijf per 1 januari 2020 op achteruit.

 

Terugblik naar 2019

In de laatste cao-onderhandelingen van 2019 heeft FNV Havens, met goedkeuring van haar leden, onder andere afspraken gemaakt om de positie van Schutter Havenbedrijf ten opzichte van bepaalde marktsegmenten te verbeteren. Daarnaast hebben de werknemers genoegen genomen met alleen de uitbetaling van de prijscompensatie. Ook zijn wij overgegaan tot het maken van afspraken om de 5-ploegendienst in te vullen.

 

Geen herhaling van zetten

De cao-afspraken in 2019 zijn door middel van gezamenlijk overleg tot stand gekomen met daarbij de duidelijke mededeling van FNV Havens dat de volgende cao weer inclusief loonsverhoging zal zijn. De verslechteringsvoorstellen van de werkgever, zoals hij deze aan ons heeft gepresenteerd, worden niet geaccepteerd. De werkgever moet niet het onmogelijke gaan vragen van zijn werknemers.

FNV Havens heeft erop gehamerd dat Schutter cao-afspraken met ons dient te maken in lijn met de afspraken die wij in de sector (bijvoorbeeld Peterson) hebben gemaakt. Dat betekent: betaling van de prijscompensatie met daarnaast een initiële loonsverhoging.

 

De cao-onderhandelingen worden op woensdag 5 februari 2020 voorgezet. Wij zullen jullie uiteraard op de hoogte houden.

 

Met vriendelijke groet,

 

Rob Vermaat, Dominique Wiltschut en Asmae Hajjari

Onderhandelingsdelegatie FNV Havens

Please publish modules in offcanvas position.