Nieuwsbrief Boluda Towage Rotterdam

logo fnv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De werkgever wil gaan rekenen


De afgelopen weken hebben we ledenvergaderingen belegd om met jullie de voorstellen vast te stellen die we doen voor de nieuwe CAO. Die hebben we vandaag aan de werkgever gepresenteerd. Voor de volledigheid sturen we jullie bijgaand de officiële voorstellenbrief met de bijlagen die we ook aan de werkgever hebben overhandigd.


De werkgever kwam na een schorsing terug met twee vragen en een mededeling aan ons.

1. Hebben de vakbonden wel gekeken naar de cijfers die de werkgever in november heeft gepresenteerd en hoe passen onze voorstellen daarin?

2. Hebben vakbonden becijferd tot welke kostenstijging hun voorstellen leiden?


De werkgever meldde dat hij zelf wilde gaan doorrekenen wat de voorstellen van de vakbonden financieel betekenen. Daar heeft de werkgever tijd voor nodig, en om die reden wil de werkgever op de volgende geplande onderhandelingsdatum verder praten. Voor de werkgever is “behoud van werkgelegenheid” een belangrijk uitgangspunt.


Vakbonden hebben na wederom een schorsing daarop als volgt gereageerd:


Ja, de vakbonden hebben geconstateerd dat er 10% meer reizen zijn gedaan dan in 2019, maar dat dit door een tariefdaling niet terug te zien is in de omzet. In de presentatie hebben we geen rode cijfers gezien. Wel dat er hard is gewerkt; veel werknemers zijn ook extra opgekomen. De tarieven die Boluda aan zijn klanten berekent, hebben werknemers niet in de hand, maar aan werk is kennelijk geen gebrek. Voor de voorstellen van de vakbonden is het ene uitgangspunt dat de verschillen tussen de diverse arbeidsvoorwaardenpakketten in de cao moeten worden verkleind, zoals al was afgesproken in de startovereenkomst uit 2017. Iedereen doet immers hetzelfde werk. Het andere uitgangspunt is dat werknemers waardering en dus ook een goede beloning verdienen krijgen voor het vele werk dat zij verzetten.


Tevens hebben vakbonden gemeld dat zij ook nog eens gaan kijken naar wat de wensenlijst van de werkgever voor werknemers betekent.


Op 16 december a.s. praten we verder.


Met vriendelijke groet,

Namens de kaderleden Theo Jansen (FNV Havens) Rutger Patist (FNV Havens) Dirk Rotgans (Nautilus) André Scheepers (FNV Havens) Nick Wijnhorst (FNV Havens) en Dennis Zuidam (Nautilus)


Joost van der Lecq (FNV Havens)

Michel Steketee (Nautilus International)

Please publish modules in offcanvas position.