KOTUG SMIT: KNOPEN ZIJN GETELD EN KNOOP IS DOORGEHAKT;

logo fnv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beste mensen,

 

Op 5 oktober jl. namen jullie het initiatief om door middel van een brief aan de CEO jullie steun aan de onderhandelingsdelegatie van FNV Havens en Nautilus kenbaar te maken. Vervolgens hebben jullie (vanaf de vloot) en wij (als onderhandelingsdelegatie) een aantal keren contact gehad met het management c.q. de onderhandelingsdelegatie van KSTR.

Op 6 oktober 2017 ’s middags kwam bij ons het volgende bericht binnen.

 

Van: Harrold van der Meer | KOTUG SMIT

Verzonden: vrijdag 6 oktober 2017 14:01 uur

Aan: Joost van der Lecq; Carl Kraijenoord

Onderwerp: uitnodiging en bevestiging.

 

Beste Joost en Carl,

 

Hierbij bevestigen wij onze mondelinge uitnodiging van gisteravond. Deze email zien wij als de hieronder door u gevraagde schriftelijk uitnodiging. Wij hebben in gezamenlijk overleg woensdag als onderhandelingsmoment afgesproken. Uw beide agenda’s vragen nog even om duidelijkheid ten aanzien van de ochtend of middag.

 

Zojuist overeen gekomen, overigens in separate telefoongesprekken:

 

Het 23/13 rooster met de daarbij behorende SC beloning structuur wordt de nieuwe norm voor zowel huidige als nieuw in dienst tredende collega’s met hieraan gekoppeld de afspraak dat daarbij ingroei is vereist aan de KHTR kant. Tevens zijn wij overeengekomen dat de flexibele weken, zoals nu van toepassing bij SC, zullen komen te vervallen.

 

Verder zullen wij hetgeen hierboven overeengekomen vooraf concreet uitwerken en woensdag verder met elkaar bespreken.

 

Tenslotte verzoeken wij u vanuit uw rol alles in het werk te stellen uw achterban op de hoogte te stellen van het door ons hedenmorgen overeengekomen resultaat zodat bij de collega’s op de vloot de rust bewaard blijft.

 

Voor uw informatie, onze CEO heeft inmiddels telefonisch reflectie gekregen op zijn bericht. Bovenstaande inhoud wordt als extra uitleg aan de vloot toegezonden.

 

Met vriendelijke groet,

 

Harrold van der Meer

COO VZ onderhandelingsdelegatie

 

Het is duidelijk dat jullie steun aan ons, jullie onderhandelingsdelegatie, hierbij van doorslaggevend belang is geweest. Enorm veel dank daarvoor!

 

Wij blijven ons inzetten om tot een goede cao te komen voor jullie en voor jullie toekomstige collega’s. Een belangrijke hobbel is nu genomen, maar we zijn er nog niet.

 

Woensdag 11 oktober a.s. onderhandelen we verder.

 

Uiteraard houden we jullie van het vervolg ook weer op de hoogte.

En bij vragen: benader één van de leden van de onderhandelingsdelegatie.

 

Workers united can never be defeated.

 

Met vriendelijke groet,

namens de onderhandelingsdelegaties FNV Havens/Nautilus

 

Carl Kraijenoord en Joost van der Lecq

 

Please publish modules in offcanvas position.