UNILASH: CAO RESULTAAT KOMT DICHTERBIJ

logo fnv

 

 

 

 

 

 

 

 

Beste leden,

 

Op dinsdag 23 oktober jl. hebben wij weer overleg gevoerd om te komen tot een eerlijk en rechtvaardig CAO-resultaat. Het resultaat is er nog niet. Maar wel hebben wij de werkgever nogmaals duidelijk gemaakt dat wij een vakbond zijn die loon– en arbeidsvoorwaarden van werknemers wil verbeteren en niet zonder enig idee of plan instroomsalarissen voor nieuwe (nog aan te nemen) werknemers aan te passen.

 

Het blijft merkwaardig dat een werkgever geen echte visie heeft over hoe de markt bediend moet worden en hoe wij er met elkaar voor moeten zorgen dat er geen concurrentie op loon- en arbeidsvoorwaarden gaat plaats vinden. Dus als de werkgever vindt dat instroomsalarissen ietwat verlaagd moeten worden maar tegelijkertijd niet weet hoeveel werknemers er dan aangenomen zullen gaan worden in de komende jaren, dan noemen wij dat geen goed beleid. Dat is alleen maar gillen dat de lonen naar beneden moeten.

 

De havensector heeft een visie nodig waarin sjorders andere werkzaamheden kunnen gaan doen als zij ouder worden en dat wij met elkaar moeten bekijken hoe deze jobs gewaarborgd kunnen worden bij de sjor-cao’s. En wij weten dat in de loop der jaren vanwege de Senioren Haven Fit Regelingen in de haven (en dus ook bij RPS) veel regiediensten vrij een belangrijke rol gaan spelen om diensten op regiewerk vrij te laten vallen voor sjorders. Ook zal uiterlijk op 1 januari 2020 het sjorwerk op schepen met een ITF CAO aan boord door erkende sjorders gedaan moeten worden. Dan moet hierop geanticipeerd worden. Dit geldt niet alleen voor Unilash, maar ook voor MMS, ILS en RPS. Dus wij zouden minimaal 15 nieuwe werknemers bij Unilash in dienst zien komen tussen 2019 en 2024. De werknemers van RPS moeten ook werkzekerheid hebben als hun werkzaamheden ingebed gaan worden bij de sjorbedrijven.

 

En dan past het al helemaal niet als vanuit werkgeverskant geroepen wordt dat wij niet zo moeilijk moeten doen omdat zo’n verlaging van een instroomsalaris onze leden niet raakt. Wij doen geen dingen die geen goed doel dienen.

 

O ja, voor de werknemers die geen telefoon van de zaak hebben kunnen in een nieuwe cao rekenen op € 10,44 netto per maand (geïndexeerd). Het zijn kleine stapjes maar we komen er wel.

 

Werkgever komt volgende week met een reactie op ons voorstel.

 

Wij houden jullie op de hoogte.

 

Met vriendelijke groet,

 

Onderhandelingsdelegatie FNV Havens

Please publish modules in offcanvas position.