CAO Verhurende bedrijven Bulksector J. Smit BV

logo fnv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beste leden, werkzaam bij Smit en vallende onder de CAO Verhurende bedrijven in de Bulksector

 

Op woensdag 16 oktober 2019 is het CAO-overleg van start gegaan. De werkgevers onder deze CAO klagen dat het aantal diensten wat verhuurd wordt bij de bedrijven steeds lager wordt en dat heeft zijn weerslag op de verdiencapaciteit van de bedrijven die onder deze CAO vallen.

 

De werkgevers vinden de door ons voorgestelde loonsverhogingen iet wat aan de hoge kant. Jammer dan! Het zijn dezelfde loonsverhogingen als bij de bedrijven waar jullie tewerk worden gesteld. En een lagere loonsverhoging gaat echt niet helpen bij het afnemen van meer diensten bij jullie werkgever. De aanvoer van kolen en ertsen wordt steeds minder vaak in vaste aanvoer patronen. Dat heeft te maken met de veranderingen van de energiemarkt en de energietransitie. Vanuit FNV Havens vinden wij dat de inhurende bedrijven dit probleem niet mogen afwentelen op de verhurende bedrijven door op de inhuurtarieven te gaan beknibbelen. Een sector met maximaal 70 werknemers kunnen nooit en te nimmer de problemen opvangen die de energietransitie veroorzaakt voor de bedrijven.

 

De partijen bij deze CAO hebben afgesproken dat wij gaan kijken of meer werkzaamheden onder deze CAO kunnen worden opgenomen. Vervolgens gaan wij een bijeenkomst organiseren met de bedrijven waar jullie tewerkgesteld kunnen worden. In zo'n gesprek moeten plannen gemaakt worden om te kijken waar samengewerkt kan worden om de komende tien jaar (energietransitieperiode) het werk wat zich aandient zo goed mogelijk gedaan kan worden tegen een eerlijke prijs.

FNV Havens zet zich daar voor de volle 100% voor in. Dus lees je dit en je bent nog niet lid, dan lid worden. Anders praat je niet mee!

 

Het volgende overleg wordt gehouden op 12 november 2019. Dan zullen de werkgevers met hun CAO-voorstellen komen.

 

Afwikkeling discussie vordering Smit B.V.

​Danny en Niek hebben Jaap Smit en zijn adviseur de formulieren gegeven die door jullie getekend zijn. Wij hebben aangegeven dat zij zich goed moeten beseffen dat de werknemers al genoeg water bij de wijn hebben gedaan en dat wij de door ons voorgestelde regeling ter afwikkeling snel goedgekeurd willen zien door de werkgever. Wij horen dit snel.

 

Hopende jullie hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

 

Met vriendelijke groet,

 

Niek Stam en Danny van Eenennaam

Please publish modules in offcanvas position.