CAO RPS NIEUWS 2

logo fnv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beste leden,

 

Vandaag het tweede overleg gehad over jullie toekomstige CAO.

Wij zijn er nog niet uit. Waarom niet zou je denken. Het lijkt eenvoudig. Gewoon 100% de CAO van ILS en dan een klap er op.

Nou zo simpel is het ook weer niet. Want Multi Functioneel in de CAO ILS is ook gewoon keihard sjorren en zo nu en dan wat regiewerk doen. Daar is de CAO ILS op gebaseerd en die van MMS ook. Daar staat natuurlijk tegenover dat RPS weer veel ervaring heeft op regiewerk.

Dit betekent dus dat er nog wat punten uit onderhandeld moeten worden.

 

De verdiensten vanuit de ABU CAO van de RPS-werknemers zijn goed geregeld. Zeker als je de gehele week aan het werk bent. Maar daar zitten natuurlijk ook wat haken aan. Denk hierbij aan de zgn. wachtdag bij iedere melding van arbeidsongeschiktheid en loondoorbetaling bij ziekte (is geen 100% maar 90%). Ook de pensioenregeling wordt voor een deel extern gefinancierd zodat jullie de oude RPS –pensioenregeling nog steeds hebben i.p.v. de eerste 6 maanden geen pensioenopbouw. Maar ook een werkgelegenheidsgarantie is in de ABU CAO niet te vinden. En daar praten wij nu ook over. Er ligt een Senioren Haven Fit Regeling op tafel voor de geboortejaren tot en met 1969 voor een maximale periode van 5 jaar 75% werken, 90% salaris en 100% pensioenpremiebetaling. Deze is precies hetzelfde als die van ILS.

Ook de huidige reiskostenregeling blijft van toepassing.

 

De werkgever heeft vandaag een en ander toegelicht over hun ideeën voor de RPS CAO. Deze ideeën hebben wij voor een deel afgewezen. Met betrekking tot de loondoorbetaling staan partijen nog ver uit elkaar.

 

Dus zijn wij met nieuwe voorstellen gekomen gebaseerd op de maximale loonschaal Multi Functioneel van de ILS CAO.

Daar gaat de werkgever nu aan rekenen en komende vrijdag 16 november 2018 gaan wij daar aan verder werken.

 

Met vriendelijke vakbondsgroet,

 

Dennis Punt - voorzitter VAB RPS

Niels Keehnen - secretaris VAB RPS

Niek Stam - bestuurder FNV Havens

Please publish modules in offcanvas position.