MMS: WE GAAN LEDENVERGADERINGEN HOUDEN

logo fnv

 

 

 

 

 

 

 

 

CAO NIEUWS NUMMER 6

 

 

 

WE GAAN LEDENVERGADERINGEN HOUDEN

OP 22 MEI 2018

AANVANG 09.30 – 12.00 UUR EN 19.30 – 22.00 UUR

RUSTBURCHT

STREVELSWEG 744-746, ROTTERDAM

 

Beste leden,

 

Vandaag is er weer CAO-overleg geweest over jullie CAO. Er zijn belangrijke stappen gezet en we moeten ons nu opmaken voor een finale afronding van het overleg. Hiervoor zijn jullie bepalend en daarom willen wij iedereen die lid is van FNV Havens de gelegenheid geven om mee te denken over een gewenst eindresultaat.

 

Het moet ons van het hart dat in de afgelopen periode veel geschreeuwd is en maar weinig op inhoud is gereageerd. Wij snappen dat vele van jullie emoties hebben over wat er in de afgelopen 15 jaar heeft afgespeeld binnen Matrans. Maar om dit af te reageren op onze kaderleden is niet fair. We moeten op inhoud in gesprek blijven. Niets is vervelender en bepalender voor een klote uitkomst dan een delegatie die zich niet zeker voelt. Daar hebben jullie dus helemaal niets aan.

 

Stackerloonschaal:

Wij hebben de werkgever laten weten dat onze achterban hier totaal niet voor open staat. Ook niet als er betere voorwaarden voor huidige werknemers geregeld worden indien zij onverhoopt gedeeltelijk arbeidsongeschikt worden. De werkgever is nu bereid om dit voorstel te laten vallen. Dit moeten ze ons nog bevestigen maar alles wijst erop dat dit zal gaan gebeuren.

 

Senioren Haven Fit Regeling en Pre-pensioenplan:

De directie Matrans heeft de rekenpartij van FNV Havens nagerekend en die kloppen. Dat is mooi want dan kunnen wij verder met het uitwerken van deze afspraken. Dit gaat nog wel enige tijd duren maar financieel kan het dus gewoon. Maar wij willen ook het Pre-pensioenplan hierin meenemen. Daarom zal er een werkgroep met externe deskundigen aan de slag moeten omdat er vanuit overheidswege nogal wat angels en voetklemmen zijn. Met name op fiscaal terrein (zie ook het FNV Offensief voor ploegendienstwerknemers). De werkgroep moet voor eind 2019 klaar zijn omdat in praktijk de eerste van geboortejaar 1960 dan de regeling in kan.

 

Tussenbaan Operationeel Medewerker:

Hiervoor zijn alle benodigde afspraken gemaakt. De werkgever moet nog op één onderdeel terugkomen.

 

AOW-tekst over het niet verder verhogen van de AOW-leeftijd wordt gesteund door de werkgever.

 

WGA-verzekering:

Bij Matrans zijn de werknemers goed verzekerd voor het arbeidsongeschiktheidsgedeelte 35%-80% tot aan pensioengerechtigde leeftijd en het pensioen wordt dan doorgebouwd via de pensioenverzekering. Te samen met de werkgelegenheidsgarantie (dienstverbanden voor onbepaalde tijd op 1-1-2017) tot en met 30 juni 2022, kunnen wij stellen dat dit een reparatie van zgn. 3e WW-jaar niet nodig maakt.

 

Wat staat nog open?

-         De initiële loonsverhoging: ons voorstel is en blijft 2% per jaar onvoorwaardelijk.

-         De loonschalen (FNV loonschaalstappen 1>2, 2>3).

 

Komende week worden de teksten voor zover mogelijk aangeleverd aan de delegaties. Op 18 mei aanstaande komt het Vakbond Afdeling Bestuur MMS bij elkaar om de ledenvergaderingen voor te bereiden.

 

Op 22 mei de ledenvergaderingen. En wij trachten met de werkgever na de ledenvergaderingen de onderhandelingen af te ronden en hopelijk met een onderhandelingsresultaat. Uiteindelijk gaan jullie hierover stemmen via ons Havenreferendum Statuut.

 

Wij willen duidelijkheid, mandaat en positie van de achterban.

 

De ledenvergaderingen staan dus niet alleen in het teken van dit CAO-overleg maar ook in het teken van vertrouwen en support. Na dit CAO-traject komt er een traject van harmonisering tussen MMS en ILS. Dat zal zeker een uitdagend traject worden. Maar zonder vertrouwen gaat dit niet.

 

Op dit moment spelen er teveel onderwerpen die door elkaar gehaald worden met als resultaat dat iedereen boos en teleurgesteld is. Sommigen vinden het ook nog nodig om FNV Havens te beschuldigen en/of kaderleden te beschimpen. Dat leidt tot niets. FNV Havens is altijd transparant geweest en zal dit blijven. Ook zijn wij nooit weggelopen voor discussies en rechtszaken en onze verantwoordelijkheid. En ook nu staan wij weer voorop in de strijd om voor zware beroepen en onregelmatig werk de AOW goed te regelen. Maar die kans is alleen aanwezig als wij gezamenlijk de strijd aangaan.

 

Wij verwachten jullie allen op onze ledenvergaderingen en hopen op een directe maar respectvolle discussie.

 

Tenslotte bepalen jullie het mandaat waarmee wij moeten onderhandelen.

 

Met vriendelijke groet,

 

De onderhandelingsdelegatie van FNV

 

31 mei 2018 FNV Offensief in Rotterdam    

Kom ook!

 

 

 

 

Please publish modules in offcanvas position.