MATRANS CAO NIEUWS

logo fnv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FNV HAVENS:

“ALLE VOORSTELLEN LIGGEN NU OP TAFEL. LATEN WIJ GAAN ONDERHANDELEN!”

 

Beste leden,

 

Zoals afgelopen week gemeld hebben wij vandaag op alle onderwerpen die wij willen bespreken tijdens het CAO-overleg onze voorstellen klip en klaar neergelegd.

Een kort overzicht van o.a. deze punten volgt hieronder:

 

  • Looptijd tot en met 31 december 2020.
  • APC en 2% initieel per 1 januari 2018, 2019 en 2020.
  • Werknemers in vaste dienst in Loongroep 1 naar Loongroep 2 per 1 april 2018 en per 1 januari 2020 in Loongroep 3.
  • Werknemers in vaste dienst in Loongroep 2 naar Loongroep 3 per 1 april 2018.
  • Basismaandsalaris van SL met € 50 bruto en van SHL met € 150 bruto omhoog.
  • Een goede OVA-regeling voor 1960 en jonger.
  • Werkgever draagt bij aan Netto Haven Pensioen tot maximaal € 250 netto per jaar als de werknemer ook € 250 netto inlegt.
  • Individueel Spaarplan voor Pre Pensioenplan 50% kosten werknemers en 50% kosten werkgever.
  • Wij zijn bereid serieus door te praten over de zgn. “Tussenbaan (BBL)” in een pilotvorm met een apart loongebouw voor deze werknemers.
  • Ook zijn wij bereid om voor TC een apart loongebouw voor alleen stackerwerk af te spreken.

 

Wij zijn echt op zoek naar een totaalpakket voor jong en oud, voor korte en langdurige dienstverbanden.

Het overleg wordt beïnvloed door de eis van sommigen om betaald te worden als loongroep 4. Daar moeten wij toch even de geschiedenis van schetsen.

Lang geleden is besloten om een groep sjorders te betalen als specialisten (oud B1 van de ECT CAO van vroeger). Op een gegeven moment zijn er werknemers met een (tijdelijk) dienstverband aangenomen met in hun arbeidsovereenkomst een bepaling loongroep A2/B1. De werkgever had dit fout gedaan en wilde dit corrigeren door iedereen in A2 te gaan belonen (lager salaris dus). Ook in de CAO-redactie van de Sjorsector CAO trachtte de werkgever dit te wijzigen door loonschaal A2 in te voeren. Zoals jullie ongetwijfeld weten heeft FNV Havens als enige vakbond hiervoor juridisch gestreden en heeft van de rechter gelijk gekregen. FNV Havens kon niet verplicht worden om een CAO-tekst met A2 te ondertekenen omdat er arbeidscontracten met bepaling A2/B1 waren uitgegeven. De rechter vond ook dat MMS FNV had moeten wijzen op de A2 wijziging als gevolg van de wijziging bij ECT en de rechter vond dat er een oplossing moest komen tussen partijen. Uiteindelijk zijn de werknemers met de A2/B1 bepaling alsnog in loongroep 4 ingedeeld. Maar de werkgever heeft bepaalde werknemers die eerst een contract hadden met A2/B1 maar later voor A2 getekend hadden alsnog in loongroep 4 gezet.

Nu wordt door de andere vakbond geëist dat iedereen in loongroep 4 ingedeeld moet worden. Dit lijkt ons geen logisch punt van onderhandelingen. Als je van mening bent dat je recht hebt op “gelijk werk, gelijk loon” dan ga je naar een rechter.

 

Ook hebben wij een Appje voorbij zien komen waar zogenaamd de waarheid wordt verteld over de rechterlijke procedure. (De tekst die circuleert komt uit de brief van de advocaat van MMS d.d. 11-1-2013). Nou dat denken wij toch van niet. Het tussenvonnis van de rechter was volstrekt helder. FNV stond in zijn recht. Vandaar ook de oplossing zoals deze gevonden is.

 

FNV Havens heeft oog en oor voor de emotie. Vandaar dat wij voorstellen hebben gedaan om werknemers uit loongroep 1 naar loongroep 2 en later naar loongroep 3 over te zetten en van loongroep 2 naar loongroep 3. Dit zijn stappen van circa € 200 per maand bruto per stap. Maar FNV Havens is ook realist genoeg om te zien hoe de havensector verandert als gevolg van automatisering en het verminderen van het aantal regiefuncties.

 

Kortom: Wij zijn klaar om serieuze afspraken te maken met echte loonsverhogingen voor iedereen, voor bepaalde groepen extra loonsverhogingen. Ouderenbeleid voor iedereen als ze de leeftijd bereiken. Wij zijn bereid om afspraken te maken om de toekomst van de sjorsector te versterken want dat is nodig.

 

Komende donderdag wordt het voltallige VAB MMS bijgepraat door jullie onderhandelingsdelegatie. Helaas kunnen wij nog niet zeggen wanneer er weer verder onderhandeld wordt omdat CNV hier nog geen duidelijkheid over kan geven.

 

FNV Havens ligt op koers bij deze onderhandelingen.

 

Met vriendelijke vakbondsgroet,

De onderhandelingsdelegatie van FNV Havens

 

 

Please publish modules in offcanvas position.