Nummer 2 CAO Nieuws MMS

 

logo fnv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HET SCHIET NOG NIET OP!

 

Beste leden,

 

Vandaag het eerste overleg gevoerd na de voorstellenronde van 17 januari 2017. Er zit nog geen enkele voortgang in. Wel wordt steeds duidelijker dat Matrans wederom achter de ECT aan blijft lopen. Nou ja niet op alles dan. Wel op de punten loonsverhoging en looptijd CAO, maar niet op andere onderdelen die bij ECT geregeld zijn en voor Matrans geld kosten. Denk hierbij aan de éénmalige uitkeringen, extra bonussen voor extra diensten in nacht, avond en weekenden. Dan geeft Matrans niet thuis.

 

De loonsverhogingen worden door de werkgever aangeboden zoals bij ECT met dezelfde voorwaarden. Dus een deel van de loonsverhoging wordt afhankelijk van het aantal moves. Toen wij aangaven dat het best wel eens zo zou kunnen zijn dat werknemers van MMS bij RWG of APMT de containers gaan sjorren dan tellen ze opeens niet mee voor de initiële loonsverhoging. Raar toch?

De werkgever is ook nog niet bereid om stappen te maken door werknemers extra loonstappen toe te kennen. Dit moet maar bij de harmonisering in het kader van MILS aan de orde komen. Kortom: niet allemaal helder en duidelijk. En al helemaal niet voortvarend.

 

Ouderenbeleid:

Hierover is nog veel onduidelijkheid. Wel wil de werkgever dat werknemers van 50 jaar of ouder ieder jaar even op gesprek komen om eens te babbelen hoe en waar jouw carrièrekansen liggen. Er is nog geen enkele duidelijkheid welke budgetten beschikbaar zijn om eventueel een ander beroep te kunnen gaan ontwikkelen.

Wat wel duidelijk is geworden is dat de werkgever van mening is dat het aantal 90% dagen niet mag toenemen en dat deze dagen niet over 10 jaar maar over 12 jaar moet worden uitgesmeerd omdat werknemers langer moeten blijven werken. Er is overigens nog geen plan hoe dat met sjorder moet.

 

Nieuwe werknemers voor 2x 1 jaar BBL en dan nog een contract voor 4 of 5 jaar en dan wegwezen:

Wij hebben even over de duim berekend dat de werkgever per werknemer circa € 26.000 in een periode van 5 jaar bespaart via deze constructie. Dit geld zou dan besteed moeten worden om deze werknemers en huidige werknemers betere voorwaarden te bieden en niet om de werkgever meer winst te laten opstrijken of de tarieven nog meer te laten uitkleden. Hierover is dus nog lang niet het laatste woord gezegd.

 

Werkgever weigert ook hun medewerking aan een onderzoek om sjorwerk als een beroepsziekte te kunnen gaan aanmerken op termijn.

 

Op 8 maart gaan we weer aan tafel.

Wij houden jullie op de hoogte.

 

Met vriendelijke groet,

De delegatie van FNV Havens

Please publish modules in offcanvas position.