CAO OVERLEG ILS WORDT OP 13 APRIL VOORTGEZET

 

logo fnv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beste leden,

 

Vandaag, 8 april 2021 is er weer onderhandeld over jullie nieuwe CAO. Onze inzet is duidelijk: loonsverhogingen, prijscompensatie, vaste banen, goede pensioenregeling, eerder stoppen met werken en AOW op 65 jaar. Dit vergt veel rekenwerk. Daar is in de afgelopen periode door ons flink aan gerekend. Ook hebben wij een model ontwikkeld waarlangs vastgesteld kan worden binnen iedere sector in de havens hoeveel zwaar werk iemand heeft uitgevoerd.

 

Ook rekenen wij binnen onze modellen uit wat de maximale kosten zijn voor de komende 14 jaar. Dat is geen eenvoudige klus. En ook onze delegatieleden hebben een flinke kluif hieraan gehad.

 

Het is erg belangrijk dat ook het andere sjorbedrijf Matrans (die op dezelfde markt opereert) op een gelijkwaardig niveau zijn CAO gaat aanpassen. Bij Matrans wordt komende dinsdag 13 april ook nog de laatste puntjes op de i gezet.

 

Dat gaan wij met ILS dus ook doen. Komende dinsdag worden de laatste puntjes op de i gezet en aan het eind van de middag zal duidelijk zijn of er sprake is van een onderhandelingsresultaat.

 

Maar wij zijn er bijna.

 

Dank voor jullie geduld en vertrouwen.

 

Met vriendelijke groet,

 

Niek Stam – bestuurder FNV Havens
Aad Spruijt – voorzitter VAB ILS
Ben Vliegen – secretaris VAB ILS
Ibo Kosar – bestuurslid VAB ILS

Please publish modules in offcanvas position.