ILS CAO NIEUWS NUMMER 4

logo fnv

 

 

 

 

 

 

 

 

Beste leden,

 

Op maandag 9 april jl. is er weer overleg geweest over de nieuwe CAO voor ILS. FNV Havens heeft de berekeningen gemaakt en gepresenteerd voor de Senioren Haven Fit Regeling 1960 t/m 1969. De werkgever gaat deze berekeningen controleren. Maar met die berekeningen zit het wel goed. Wij hebben hier ervaring in.

 

Tijdens het CAO-overleg is met de werkgever afgesproken dat het nu tijd is om voor de verschillende onderdelen teksten te gaan maken zodat duidelijk wordt voor een ieder hoe nou zo’n afspraak eruit gaat zien. We komen nu in het CAO-traject in een fase dat alle relevante informatie beschikbaar is en dat partijen tot onderhandelen over kunnen gaan.

Het zal jullie ongetwijfeld niet raar in de oren klinken als wij jullie zeggen dat de onderhandelingen bij MMS en ILS met elkaar te maken hebben.

Deze week zitten de kaderleden van MMS, ILS en Unilash twee dagen voor scholing bij elkaar en zal de scholing in het teken staan van deze CAO-trajecten.

 

De werkgever heeft nogmaals aangegeven dat er vanuit ILS een memo naar de werknemers gestuurd zal gaan worden waaruit duidelijk zal worden dat de reisregeling onderwerp van gesprek is met de OR.

 

De vakantieperiode komt er aan en dat betekent dat er van beide delegaties afwezigen zullen zijn. Het CAO-overleg wordt dan ook op 23 mei hervat. Dat wil niet zeggen dat er in de tussenliggende periode niets gebeurd. Teksten zullen over en weer gedeeld worden met als doel om de teksten zo duidelijk mogelijk aan te kunnen bieden aan de voltallige delegaties op 23 mei. Onze voorstellenbrief waarin jullie ingebrachte punten zijn benoemd worden dan nogmaals aan de orde gesteld door jullie delegatieleden.

 

Hopende jullie hiermede voldoende geïnformeerd te hebben,

 

Met vriendelijke vakbondsgroet,

 

De onderhandelingsdelegatie van FNV Havens

 

Niek Stam, Aad Spruijt, Lars Schaap en Ben Vliegen

Please publish modules in offcanvas position.