Verslag gesprek VAB ILS - directie

logo fnv

 

 

 

 

 

Aan de leden van FNV Havens, werkzaam bij ILS

 

Beste leden,

 

Naar aanleiding van de vele vragen en opmerkingen, heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen VAB ILS (FNV Havens) en directie ILS.

Hieronder een verslag van de onderwerpen die besproken zijn;


Afwikkeling artikel B4:

 • De directie heeft toegezegd dat op 7 februari 2018 duidelijkheid is. Dan is duidelijk hoeveel dagen iedere werknemer die zich heeft aangemeld tegoed heeft en de opbouw van de dagen. Dit zal duidelijk gemaakt worden of via de loonstrook of via een apart aanhangsel.
 • De werknemers kunnen nu al hun artikel B4-dagen opnemen in overleg met de planning.
 • Bij de mensen die uit dienst zijn gegaan zijn de artikel B4 dagen verrekend.

 

Pensioenregeling:

 • Vorig jaar is door zowel Aegon als ILS geconstateerd dat het met de pensioenafdrachten niet helemaal goed is gegaan. Het gaat over de jaren 2014, 2015 en 2016. Van belang is om te vermelden dat de werknemers alle premies hebben betaald die zij op basis van de pensioenafspraken conform CAO moeten afdragen. ILS en Aegon hebben een stappenplan afgesproken hoe de problemen opgelost worden. Inmiddels is 2014 bijna afgerond.
  Waar is het fout gegaan? Het is fout gegaan bij de ‘premie achteraf’. De pensioenbetalingen aan de pensioenverzekeraar vinden plaats op basismaandsalaris en vakantietoeslag. Eventuele schommelingen door verandering van ploegendienst en/of overwerk worden altijd het jaar erop achteraf betaald. En daar zijn administratieve fouten ontstaan. Ook zijn de meldingen van nieuwe werknemers niet altijd goed verwerkt in de pensioensystemen van de pensioenverzekeraar.
  De verwachting is dat het best nog wel even kan duren omdat het op persoonsniveau handmatig gecheckt moet worden door de pensioenverzekeraar. Maar er wordt volop aan gewerkt. De OR is volgens de directie op de hoogte en zijn ook aanwezig bij gesprekken met Aegon. De directie heeft nu aangegeven dat ook FNV Havens voortaan op de hoogte gesteld zal worden.


Regelingenboek:

 • De directie ILS heeft ons gemeld dat er nog een aantal onderwerpen te bespreken zijn met de OR en dat dit binnen afzienbare termijn rond kan zijn.
 • VAB ILS zal zich melden bij de Commissie Regelingenboek om zich op de hoogte te stellen over welke arbeidsvoorwaardelijke punten het Regelingenboek wat zegt. Want het is natuurlijk niet de bedoeling dat het Regelingenboek over Cao-afspraken gaat.


Cao-onderhandelingen:

 • VAB ILS heeft directie verzocht om alvast in de agenda voor maart/april en mei data te plannen voor de komende onderhandelingen. Directie zal hier spoedig op terugkomen.

 

Hopende jullie hiermede voor nu voldoende geïnformeerd te hebben,

 

Niek Stam
Ben Vliegen, Lars Schaap en Aad Spruijt

Please publish modules in offcanvas position.