CAO OVERLEG P&O KADE GESTART

logo fnv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beste leden,

 

Vandaag, 12 januari 2022, heeft het eerste CAO-overleg plaatsgevonden. Wij hebben in niet mis te verstane woorden duidelijk gemaakt dat jullie geen genoegen zullen nemen met minder dan wat bij Stenaline Stevedoring en/of DFDS Seaways Vlaardingen is afgesproken. De presentatie over de nieuwe CAO die wij jullie tijdens de ledenvergaderingen hebben getoond hebben wij ook aan het nieuwe management getoond.

 

Wat zegt het nieuwe management hierover?

Het nieuwe management zegt dat 2022 een heel belangrijk jaar gaat worden voor P&O omdat er meer lading over de terminal moet komen. Om dit te bewerkstelligen is het van belang dat er samengewerkt gaat worden op verschillende fronten en dat er flink geïnvesteerd moet gaan worden in automatiseringssystemen omdat P&O flink achter loopt op dit terrein.


Over onze CAO-punten heeft het management gezegd dat zij eerst nader onderzoek willen doen over de arbeidsvoorwaardelijke verschillen tussen P&O en DFDS/Stenaline. Wij zien dit onderzoek met vertrouwen tegemoet. Want zeuren over een eenmalige uitkering van bruto €1000,= terwijl bij Stenaline iemand structureel €200 tot € 400 per maand bruto meer verdient is een makkelijke vergelijking. En zowel bij Stenaline als bij DFDS komen werknemers om te werken net zoals bij P&O. Verschil is alleen dat bij Stenaline en DFDS in de afgelopen jaren mensen aan het roer hebben gestaan die geïnvesteerd hebben in werknemers en in nieuwe lading/schepen en bij P&O niet. Bij P&O is in de afgelopen periode minder geld uitgegeven aan de lonen van werknemers en minder afvaarten.


Op 3 februari wordt het CAO-overleg weer vervolgd en heeft het management hun onderzoek klaar.


Wij blijven bij onze CAO-voorstellen en onze eis dat de nieuwe CAO voor P&O Kade niet minder is dan wat is afgesproken bij Stenaline en/of DFDS.


Wij houden jullie op de hoogte.


Met vriendelijke groet,


De onderhandelingsdelegatie

 

Please publish modules in offcanvas position.