4e CAO overleg P&O Kade

logo fnv

 

 

 

 

 

 

 

 

Beste leden,

 

Vandaag het 4e CAO-overleg gehad. De discussie is vooral gegaan over de uitzonderlijke situatie vanwege de Coronacrisis. Maar we houden toch ook al rekening met een economische terugval.

 

Er wordt naar verschillende varianten gekeken waaronder andere schepen in de vaarroute ter vervanging van huidige schepen per 2021. Wij hebben wederom aangegeven dat wij bereid zijn om te kijken naar verschillende scenario’s zolang het maar leidt tot versterking van de positie van Europoort.

 

Werkgroep Kade ‘Groeiscenario’ zal komende week wederom bij elkaar komen om bij verschillende ladingvolumes de benodigde ploegensterkte te bepalen. Want de directie heeft aangegeven dat dit de verantwoordelijkheid is van FNV Havens. Dat is prima. Die verantwoordelijkheid gaan wij niet uit de weg. FNV Havens is een vakbond die gezond werken hoog in het vaandel heeft staan. Daarom hebben wij wederom aangegeven dat megadiensten van 12 uur onbespreekbaar zijn en onbespreekbaar blijft.

 

Wij zullen een ploegensterkte scenario maken en deze in de werkgroep Kade ‘Groeiscenario’ inbrengen. Als de werkgroep – waarin VAB van FNV Havens vertegenwoordigd is – akkoord is zullen wij dit in een (eind-)CAObod aan de directie overhandigen. In dit CAO-bod zullen wij ook onze andere CAO-voorstellen namens jullie in meenemen zoals uitbreiding 90%-dagen vanaf 65 jaar tot AOW-leeftijd, financiële reservering voor ‘Eerder stoppen met werken’ en APC.

 

Wij hebben overigens aangegeven dat er op dit moment wekelijks 40 tot 60 diensten uitgespaard wordt door het dynamisch roosteren. Als wij verantwoordelijk zijn voor de ploegensterkte en ook verantwoordelijkheid dragen voor gezond werken en wij kunnen hiermee de positie van onze leden bij P&O Ferries Europoort versterken door meer werkgelegenheid te bewerkstelligen dan doen wij dat. Maar de werkgever blijft verantwoordelijk voor de tariefstelling waaronder de diensten worden verkocht. En wij gaan weer over de CAO. En wij passen er voor om de CAO uit te hollen om meer werk te genereren.

 

Vervolgstappen:

Komende week komt de werkgroep Kade ‘Groeiscenario’ bij elkaar. Alle informatie die wij nodig hebben zal worden verstrekt aan onze kaderleden.

 

Op 6 mei zal het CAO-overleg vervolgd worden. En op 7 mei willen wij jullie spreken op het bedrijf in de kantine in 2 sessies: om 13.00 uur en 15.00 uur.

 

Wij hopen dat jullie en jullie gezinnen gezond zijn en gezond blijven.

 

Wij zien elkaar op 7 mei in ieder geval.

 

Met vriendelijke groet,

 

De onderhandelingsdelegatie

Please publish modules in offcanvas position.