CAO P&O Ferries Nieuwsbrief No.: 1

logo fnv

 

Werkgever en Vakbond ver uit elkaar

 

Beste Kademedewerkers,

 

Eindelijk was het afgelopen vrijdag na onze juni bijeenkomst zover dat wij iets van een cao voorstellenbrief van jullie directie hebben ontvangen. Jullie directie had onze voorstellenbrief al direct ontvangen na onze achterbanraadpleging.

 

Na het ontvangen van de cao punten heeft gisteren (maandag 20 november) het eerste gesprek tussen partijen plaatsgevonden en dat draaide om het aftasten. Van echte onderhandelingen tussen de vakbond en de werkgever is geen sprake geweest. De werkgever heeft de punten uit zijn brief voor zover mogelijk toegelicht en wij hebben onze voorstellen toegelicht.

 

Jullie directie heeft van Dover groen licht ontvangen om operationele samenwerking met Stena Line verder te onderzoeken en kan verder eigenlijk nog niets concreets melden hierover, behalve dat het mogelijk zou gaan om onderlinge uitleen van materieel en arbeid. De directie heeft op dit punt nog veel om te onderzoeken deelde zij mede. Het zou nu en op termijn in ieder geval niet gaan om een overname door Stena.
Een ander plan van jullie directie is om op de Europoort-Hull route meer selfdrivers te gaan vervoeren en minder onbegeleide lading. Dus trailer/container lading voor deze route gaan afstoten.

 

Ook is opnieuw het punt aangekaart dat er medewerkers zijn die van mening zijn niet in de juiste loongroep te zitten. Degene die dat betreft roepen wij op om dit te melden bij Eric de Winter, deze zal dit noteren en delen met de vakbondsbestuurder en het VAB.

 

Om direct duidelijk te zijn is erna dit eerste gesprek nog niet veel om positief over te zijn en dat wij pal staan voor een beleid van “toekomst, zekerheid en perspectief”. Maar we staan aan het begin van dit cao traject.

 

11 December vindt een 2e gesprek plaats. Wij proberen 11 december dan direct een ledenvergadering te organiseren. Wij hopen dat dit lukt en dat iedereen dan aanwezig is. Verdere info over of dit lukt, waar en hoe laat volgt dus nog.

 

Met vriendelijke groet,

 

De Onderhandelingsdelegatie van FNV Havens

 

Please publish modules in offcanvas position.