Verbrugge Terminals: Nieuwe CAO en bestuurder FNV

logo fnv

 

 

 

 

 

Beste leden,

 

Zoals jullie misschien weten is Joost van der Lecq binnen FNV ander werk gaan doen en ben ik sinds 01-07-2022 de nieuwe bestuurder vanuit FNV. Mijn naam is John Klijn, ik ben 59 jaar werk al 24 jaar als bestuurder bij FNV. Ik heb altijd in de voedingssectoren gewerkt, zoals de vleesindustrie, en heb al vele cao’s afgesproken. Zowel bedrijfscao’s zoals bij Verbrugge als ook landelijke cao’s. Verder was ik ruim 20 jaar voorzitter van twee pensioenfondsen. Voordat ik bij FNV ging werken was ik 16 jaar kaderlid van de bond bij de Nederlandse Spoorwegen.

 

Vanaf 01-07-2022 ben ik overgestapt naar FNV Havens en ga mij nu volledig richten op deze sector en o.a. jullie bedrijf. Het is een prachtig bedrijf met goede kaderleden, dus ik hoef het niet allemaal alleen te doen. En natuurlijk is er in de haven en ook bij Verbrugge een hoge organisatiegraad, ofwel veel mensen die lid zijn van de vakbond. En dat is superbelangrijk, want iedereen die geen lid is van de bond die verzwakt de bond.

 

Het is ook niet voor niets dat we overal in de haven automatische prijscompensatie zien en dat is in deze tijden goud waard. Maar daar is keihard voor geknokt en daar zal mogelijk voor geknokt blijven worden, maar we zien ook dat werkgevers die strijd niet aan gaan als iedereen lid is van de bond! Maar daar waar de FNV zwak is zie je de cao ook achteruitgaan. Dus mijn oproep aan jullie, schrijf je collega in als lid. We begrepen van de directie dat er ruim 30 nieuwe mensen bij Verbrugge zijn aangenomen en dat de werving op volle toeren gaat. Toch zien we nauwelijks nieuwe leden, dus daar moeten we met zijn allen wat aan gaan doen. Maar ik zie uit naar de samenwerking met jullie als leden om te komen tot goede resultaten. Op 31 oktober en 15 november hebben we ledenvergaderingen in het kader van de nieuwe cao en hoop ik jullie allen te ontmoeten. Uitnodiging voor de ledenvergaderingen ontvangen jullie binnenkort.

 

CAO Verbrugge Terminals
De cao loopt per 31-12-2022 dit jaar af. Dus we willen graag met jullie in gesprek over de voorstellen die FNV namens jullie moet gaan doen. Dat gaan we op 31 oktober met de leden bespreken. Dat doen we overigens samen met de CNV-leden, want samen sta je sterk. Op 10 en 11 november gaan dan onderhandelen met de directie en wat daaruit komt bespreken we weer met jullie op 15 november. Dan hebben we daarna nog 2 dagen staan om te onderhandelen, namelijk 22 november en 6 december.

 

Waarom zoveel tijd? Omdat hier ook doorheen speelt de sterke wens van de directie om de totale cao te herschrijven. Enorm veel werk, maar dit traject loopt al een jaar en moet toch een keer eindigen. Afgesproken is dat de directie een totale nieuwe cao schrijft met een uitvoerige lijst met alle veranderingen en de reden waarom. Het is onvermijdelijk dat hieruit ook punten komen waar we over moeten onderhandelen.

 

De bonden hebben aangegeven dat voor ons het belangrijkste is dat er gewoon een nieuwe cao komt en dat dat betekent dat als we niet uit de nieuwe tekst komen dat dan maar moet opschuiven. Daar is begrip voor.

 

Kortom, Vol gas op de nieuwe cao met een eventuele nieuwe tekst. FNV gaat uiteraard voor voortzetting van de automatische prijscompensatie. Verbrugge gaf nu aan dat dat een uitdaging wordt en heeft de cao al schriftelijk opgezegd! Dat betekent dat zij ook zaken willen veranderen. Omdat de cao-onderhandelingen en de eventuele nieuwe teksten door elkaar heen gaan lopen heeft FNV de onderhandelingsdelegatie uitgebreid met Nico Schmidt en Jos Hoefnagels. Hierdoor ook direct input vanuit Terneuzen, dus blij dat ze dat willen doen. En natuurlijk zijn Alain Boddaert en Marcel Scheper ook van de partij.

 

De komende tijd gaan we aan de bak. U hoort daarover op de ledenvergaderingen. De eerstvolgende is op 31 oktober samen met CNV. Komt allen en neem uw collega mee. Want samen sta je sterk.

 

Mede namens de kaderleden
Alain Boddaert, Marcel Scheper, Jos Hoefnagels en Nico Schmidt

 

John Klijn
Bestuurder FNV Havens

Please publish modules in offcanvas position.