Uniport pamflet 7 Gevaarlijk pokerspel

logo fnv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UNIPORT/STEINWEG HANDELSVEEM: KOM OVER DE BRUG MET ECHTE SCHADELOOSSTELLING!

UNIPORT/STEINWEG SPELEN POKERSPEL MET DE UNIPORT-TERMINAL EN MET 200 GEZINNEN

 

WAT IS ER AAN DE HAND?

FNV Havens heeft informatie ingewonnen bij het Havenbedrijf Rotterdam over de situatie bij Uniport. Wat blijkt: De directie van Handelsveem Steinweg heeft met het Havenbedrijf Rotterdam over de toekomst van de Uniport terminal gesproken.

Maar Handelsveem Steinweg heeft de gesprekken hierover stop gezet, omdat men eerst de werknemers van Uniport wil ontslaan.

 

De gesprekken over het sociaal plan om de beëindiging van de bedrijfsactiviteiten van Uniport fatsoenlijk en sociaal te begeleiden zijn vastgelopen.

 

De directie Uniport stelt dat de pot met geld die voor het sociaal plan beschikbaar is, niet beter gevuld kan worden. "De pot is de pot"; we kunnen het volgens de directie alleen nog hebben over de verdeling van die pot. Dat is onzin. Uniport en Handelsveem Steinweg willen de Uniport terminal in handen houden en zeggen niet te weten wat zij met deze terminal gaat doen. De huur van de terminal is ruim € 20.000 per dag en op jaarbasis ruim € 7 miljoen.

 

Als je toch niet weet wat je van plan bent met deze terminal kun je het terminal-terrein beter teruggeven aan de gemeente. Dat levert per direct een besparing op van € 7 miljoen. Dat geld kan dan besteed worden aan de werknemers die je wilt ontslaan. Dat is fatsoenlijk werkgeverschap.

 

Het personeel van Uniport heeft al sterke aanwijzingen dat Handelsveem Steinweg de benodigde vergunningen in bezit heeft om op het Uniportterrein vanaf 31 maart 2020 andere producten te gaan overslaan.

 

DUS STEINWEG HANDELSVEEM SPEELT POKER OVER DE RUGGEN VAN 200 GEZINNEN!

OP DEZE MANIER KOMT BEDRIJFSBEZETTING STEEDS DICHTERBIJ.

Please publish modules in offcanvas position.