Bereikte akkoord tussen Hutchison Ports en Terminal Investment Limited ((TIL)

logo fnv

 

 

 

 

 

 

Beste leden,

 

Op woensdag 31 augustus jl. zijn FNV Havens en CNV Vakmensen vluchtig geïnformeerd over het bereikte akkoord tussen Hutchison Ports en Terminal Investment Limited ((TIL), de financieringsmaatschappij van MSC.

 

Het akkoord behelst de ontwikkeling van een nieuwe terminal langs de noordzijde van de huidige ECT Delta-terminal. De nieuwe terminal zal in fases worden gerealiseerd.

 

Na kennis genomen te hebben van deze ontwikkeling hebben FNV Havens en CNV Vakmensen aan Hutchison Ports kenbaar gemaakt dat overleg hierover gewenst is. Tijdens dit overleg zullen wij onze uitgangspunten ten aanzien van nieuwe technologieën, productiviteit, werkgelegenheid en kwaliteit van arbeid kenbaar maken. Daarnaast vinden wij dat de werknemers op de nieuwe terminal, onder de door FNV Havens en CNV Vakmensen afgesloten cao’s, tewerk gesteld moeten worden. Over al deze thema’s willen wij afspraken maken met de betrokken partijen.

 

Het eerste overleg hierover zal op dinsdag 18 oktober 2022 plaatsvinden. Na dit overleg zullen wij ook met VAB-ECT in overleg treden om de ontwikkelingen gezamenlijk te bespreken.
Uiteraard zullen wij tijdens de komende ledenvergaderingen hierover met elkaar van gedachten wisselen en houden wij jullie op de hoogte van de gesprekken.

 

Met vriendelijke groet,

 

Asmae Hajjari
Vakbondsbestuurder FNV Havens

Please publish modules in offcanvas position.