FNV HAVENS TEN ONRECHTE BESCHULDIGD VAN WILDE STAKING

logo fnv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beste leden,

 

Het is alweer enige tijd geleden. Op zaterdag 19 december 2020 werden FNV Havens, kaderleden van FNV Havens en bestuurder Niek Stam beschuldigd van het organiseren van een wilde staking bij de ECT. Deze beschuldiging werd gedaan door VERN en de heer Lindeman (vrachtwagenchauffeur).

 

Deze onterechte beschuldigingen werden gedaan nadat er contact is geweest met de heer L. Ruis van ECT. Bij Niek Stam van FNV Havens of FNV is geen navraag gedaan over de acties.

 

Onze leden waren verbolgen over het feit dat zij beschuldigd werden van wilde acties en dat zij schuldig waren aan het vasthouden van vele vrachtwagenchauffeurs. Zij hebben dit ook in een schriftelijke reactie laten weten. In feite ging het om werknemers van ECT die tevergeefs hadden gewacht op uitleg van de baas waarom de CAO-onderhandelingen niet voortgezet werden door ECT.

 

Gelukkig is alles nu opgelost. Wij houden er niet van om onterecht beschuldigd te worden. Helaas moesten wij hiervoor wel naar de rechter omdat een rectificatie van het persbericht van VERN en de heer Lindeman op het laatst niet doorging.

 

Bij de rechter is alles opgelost en hiervoor is de volgende tekst door de rechter opgesteld en door alle partijen geaccordeerd;

 

“Op zaterdag 19 december 2020 om 11.31 heb ik u per WhatsApp een zogenaamd persbericht toegestuurd over een wilde staking die op 18 december 2020 bij ECT zou zijn uitgeroepen. Daarbij heb ik vermeld dat het “een wilde staking van kaderleden van FNV” betreft en dat “de FNV actie onder leiding staat van de heer Niek Stam”. Hoewel ik in de veronderstelling verkeerde dat de staking was georganiseerd door FNV, althans dat FNV daarbij betrokken was, had ik daarvoor geen bewijs. FNV heeft enige betrokkenheid betwist. Mijn uitlatingen dat het een FNV- staking betrof, blijken onjuist”.

 

Hiermee is de kwestie opgelost. Zand erover. Klaar.

 

Hopende jullie hiermede voldoende geïnformeerd te hebben.

 

Met vriendelijke vakbondsgroet,

 

Niek Stam

Please publish modules in offcanvas position.