ECT: OVERLEG DUURZAME INZETBAARHEID OPGESCHORT TOT NA DE LEDENVERGADERINGEN VAN 19 DECEMBER 2019

logo fnv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beste leden,

 

Vanmorgen heeft er wederom overleg plaatsgevonden met de commissie Duurzame Inzetbaarheid, bestaande uit vakbonden, OR en werkgever. Partijen hebben vastgesteld dat het op dit moment niet zinvol is om het overleg verder voort te zetten. Wij hebben vanmorgen aangegeven dat wij niet bereid zijn om besluiten te nemen waarin er geen gezamenlijk focuspunt is wat de pensioenleeftijd moet zijn binnen ECT voor werknemers met verschillende ploegendiensten en verschillende fysieke belasting. Dit geldt voor alle generaties binnen ECT. Jong en oud. Want jong wordt ook oud!!

 

ECT is nog niet zover om daar over te praten en wil vooral korte termijnoplossingen om de bezettingsproblematiek in de roosters op te lossen. Nou, FNV Havens niet.

 

Wij zijn best bereid om naar verschillende modellen te kijken maar wel eerst vaststellen wanneer werknemers ‘eerder kunnen stoppen met werken’ dan de AOW-leeftijd.

 

Wat heeft FNV Havens voorgesteld?

  • Berekeningen maken over eerder stoppen met werken en als advies indienen voor het nieuwe CAO wat ingaat per 1 januari 2021;
  • Vooruitlopend op 1 januari 2021 alvast aan de betreffende groep de 90%-dagen geven;
  • De gaten die ontstaan in het E-rooster door vertrek/pensionering opvullen vanuit V-rooster op basis van anciënniteit en vrijwilligheid;
  • Bij iedere kraan een dekman met daarbij een ‘dekmanteamleader’ vanaf 55 jaar op basis van vrijwilligheid;

 

Wij hebben vanmorgen nog een keer duidelijk gemaakt dat onze leden bepalend zijn in het door ons te voeren beleid. Dus gaan wij eerst de ledenvergaderingen houden.

 

Kom ook: 19 december 2019 om 10.00 uur en 19.00 uur in Carlton Hotel te Spijkenisse

 

Met vriendelijke groet,

 

De commissieleden:

 

Richard Schouten, Nico Vos, Jan Blythe, Remco Jellema en Niek Stam

Please publish modules in offcanvas position.