MARKTONDERZOEK COMMISSIE TOD ECT EN BERENSCHOT VAN START!

logo fnv

 

 

 

 

 

 

 

 

Beste leden, werkzaam TOD,

 

Op 11 maart 2019 is de werkgroep TOD ECT voor de tweede keer bij elkaar geweest. Ondanks dat wij het idee hadden dat Berenschot al een tussenstandje zou presenteren (dat was niet het geval en wij waren iets te enthousiast hiermee) is het toch een zinvolle bijeenkomst geweest.

 

De route en werkzaamheden van Berenschot zijn nu helder en geaccepteerd.

 

Op 6 mei 2019 komt er een rapportage en indien er dan geen bezwaren zijn dan zal rond de zomervakantie duidelijk zijn hoe ECT haar TOD betaalt voor vergelijkbare functies ten opzichte van de markt (Haven Industrieel Complex).

 

ECT TOD Commissie van FNV Havens geeft duidelijkheid over functies en salarissen in de markt

De grote commissie van FNV Havens is op donderdag 7 maart jl. bij elkaar geweest om de laatste puntjes op de i te zetten. De conclusie is eigenlijk eenvoudig. Vòòr de knip per 1-10-2000 in het salarisgebouw was ECT marktconform. Maar het lagere BMS (na 1-10-2000) en het verdwijnen van de Haventoeslag en Vermenigvuldigingsfactor brengt ECT tot ver onderaan de onderkant van de markt. Eigenlijk wordt er nu niet eens Eredivisie betaald, maar op het niveau van Keukenkampioendivisie.

 

De commissie heeft geweldig werk afgeleverd en de presentatie was lekker strak. Iedereen was stomverbaasd. Kort na het overleg van 6 mei 2019 zullen wij wederom met jullie communiceren over de laatste ontwikkelingen.

 

Wij blijven er bovenop zitten.

 

Met vriendelijke groet,

 

Dennis de Kleijn

Robert van der Loo

Niek Stam

Please publish modules in offcanvas position.