NIEUW VAB ECT GAAT VAN START

 

 

logo fnv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beste leden,

 

Na een rumoerige periode is nu eindelijk de tijd voor wederopbouw begonnen. Het oude VAB ECT is er niet meer. De toenmalige VAB-leden hebben hun lidmaatschap bij FNV Havens  beëindigd.

 

Installatie nieuw VAB ECT en nieuwe werkwijze:

Indien er vragen en/of opmerkingen zijn over de cao dien je niet meer bij de voormalige leden van VAB ECT te zijn maar bij de bestuursleden die verderop vermeld worden.

Email kun je sturen naar het volgende emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Andere e-mailadressen met VABECT in het adres zijn niet van het VAB ECT. Het vorige VAB ECT heeft nog geen emailadresbestanden overgedragen aan FNV Havens. Wij vragen iedereen die lid is en een emailadres heeft om een email te sturen naar bovengenoemd adres zodat je bij ons in het bestand komt. Altijd makkelijk als er snel nieuws verstuurd moet worden.

 

Let op:

Ook dien je geen gebruik meer te maken van Sociale Media zoals Facebook als het adres niet overeenkomt met het volgende webadres: https://www.facebook.com/vab.ect.35. Je kunt je nog aanmelden.

 

Op woensdag 20 juni 2018 is het nieuwe VAB ECT geïnstalleerd. Deze dag was gelijk een drukke dag. Iedereen heeft zich uitgebreid voorgesteld en over en weer verwachtingen uitgesproken. De sfeer was goed, constructief en prettig. Dat was lang geleden.

 

Belangrijk is dat iedereen van mening is dat dit VAB transparant moet zijn en vaker de achterban er bij zal gaan betrekken als er beslissingen genomen moeten worden. Dit betekent dus ook dat wij van de leden verwachten dat zij betrokkenheid tonen en bereidheid tonen indien dat nodig is.

 

Op 21 juni heeft het eerste overleg met de werkgever ECT plaatsgevonden. Dit gesprek ging over de tekst van de nieuwe cao en de werkgroepen zoals deze zijn afgesproken in de nieuwe cao dienen nu van start te gaan. Het overleg ging soepel en binnen een paar weken zijn de nieuwe teksten gereed.

 

Vanaf september 2018 gaan CAO-partijen aan de slag met de opdrachten die voor de werkgroepen zijn afgesproken. De werkgever heeft dat bevestigd en de vertraging zal niet leiden tot het intrekken van een of meerdere werkgroepen.

 

Het VAB zal ook de komende periode gaan gebruiken om op scholing te gaan bij de FNV. Ook zal er een werkgroep opgericht gaan worden om de OR- verkiezingen te gaan voorbereiden. Wij verwachten dat de komende OR-verkiezingen compleet anders zullen zijn dan de vorige edities.

 

Het VAB ECT heeft het initiatief genomen om een werkgroep ‘Ledenbinding’ bestaande uit leden/kaderleden vanuit verschillende bedrijven bij elkaar te roepen om een campagneplan van een aantal maanden te gaan maken. Dat is een geweldig goed initiatief en gaan wij met het Sectorbestuur en Haventeam komende week bespreken om te kijken of dit nog ingepast kan worden in de bestaande werkzaamheden en begroting.

 

Het VAB ECT heeft het volgende besloten:

Voorzitter VAB ECT: Richard Schouten

1e Vice voorzitter VAB ECT: Leo Hilberding

2e Vice voorzitter VAB ECT: Paul Smith

 

Secretaris VAB ECT : Loes Bakker

2e Secretaris VAB ECT : Eelco Hoeksema

3e Secretaris VAB ECT : Jeroen Ree

 

Afvaardiging naar Sectorraad Havens:

Richard Schouten, Loes Bakker en Armin van Nerum. Deze samenstelling is tot aan de volgende verkiezingen van de Sectorraad Havens die voor volgend jaar gepland staan. Dan zal het VAB opnieuw kandidaten moeten afvaardigen.

 

Omdat het VAB ECT volledig nieuw is, is voor een vorm gekozen dat zoveel mogelijk kaderleden vanuit VAB aan een taak kunnen werken en hiervan kunnen leren. Iedereen is meer dan 100% gemotiveerd om zijn/haar beste beentje voor te zetten. Dan moet men ook de kans krijgen. En op deze manier kan dit. Dat is mooi.

 

Ledenvergaderingen ECT:

In het onderhandelingsresultaat zijn werkgroepen afgesproken. Zodra wij voldoende informatie hebben hoe de werkgever (en OR daar waar afgesproken) er in staat, zullen wij ledenvergaderingen gaan houden om met de leden af te stemmen welk mandaat jullie vertegenwoordigers meekrijgen om tot een resultaat te komen. Uiteindelijk wordt ieder resultaat voorgelegd aan de leden.

De werkgroep TOD zal bestaan uit tenminste 1 VAB-lid die ook op TOD werkzaam is en dient aangevuld te worden met nog een TOD-werknemer die lid is van FNV Havens.

Zodra ook hier voldoende informatie over is zullen wij de leden werkzaam op TOD oproepen voor een aparte TOD-ledenvergadering.

 

Dit is het voor nu.

 

Wij hebben er allemaal veel zin in.

 

Met vriendelijke vakbondsgroet,

 

VAB ECT

 

Please publish modules in offcanvas position.