ECT CAO onderhandelingen (6)

logo fnv

 

Belangrijke ledenvergaderingen op komst

 

Beste leden,

De onderhandelingsdelegatie heeft nu voor een zesde keer overleg gehad. Het gaat langzaam vooruit. ECT noemt het stroperig, maar bij stroop horen pannenkoeken, suiker, spek en kaas. Zover zijn wij nog niet. Inmiddels zijn wij bij een punt beland dat wij alles uit den treure hebben uitgelegd, gemotiveerd en beargumenteerd.

 

Wij hebben het onder andere over:  

  • de looptijd van de cao in combinatie met Werkzekerheidsakkoord Containersector Rotterdam en de rol en verantwoordelijkheid van het Havenbedrijf Rotterdam.
  • FNV Havens wil een looptijd van 1 oktober 2017 tot en met 30 juni 2019 in verband met evaluatie Werkzekerheidsakkoord Containersector Rotterdam.
  • ECT wil een looptijd van 1 oktober 2017 tot en met 31 december 2020.

 Inkomensparagraaf

  • FNV Havens wil naast schoonmaken APC (1.44% per 1 oktober 2017) ook 2% loonsverhoging per 1 januari 2018 en 1,15% per 1 januari 2019. Daarnaast een jaarlijkse eenmalige uitkering die gerelateerd is aan het aantal containers die worden overgeslagen per jaar.
  • ECT geeft naast schoonmaken APC nog 1% per 1 mei 2018, per 1 oktober 2019 0,75% optioneel indien volume niet onder 3.8 miljoen moves zakt en per 1 oktober 2020 ook 0.75% optioneel ook indien volume niet onder 3.8 miljoen moves zakt. ECT heeft niet gereageerd op ons voorstel over eenmalige uitkeringen.

Werkzekerheid

  • Werkzekerheidsparagraaf in relatie met volumedaling en personeelsbestand; ECT houdt vast aan de 20% percentage t.o.v. volume 2012 maar wil geen rekening houden met daling personeelsbestand.
  • Tijdens de ledenvergaderingen wordt dit uitgebreid toegelicht.

Er zijn ook vorderingen te melden zoals:

  • Tekst over een werkgroep Duurzame Inzetbaarheid is gereed en tijdens het onderzoek worden de Ontziemaatregelen niet opgeschoven. De balans tussen de roosters wordt binnen deze werkgroep besproken. Hier vooruitlopend kunnen wij een afspraak maken dat In het V-rooster de opschakelvergoeding wordt verhoogd. De vergoeding voor D/A wordt € 60, - en de A/N wordt € 75, - indien er daadwerkelijk is opgeschakeld.
  • De tekst is gereed betreffende een werkgroep over een campagne ‘Stop opschuif AOW’ richting de landelijke politiek. Deze campagne op initiatief van FNV Havens gaat met name over de verzwarende omstandigheden voor werknemers in de volcontinudiensten (maar niet uitsluitend) en het opschuiven van de AOW-leeftijd. ECT is bereid om zich in te zetten om andere werkgevers uit Haven Industrie Complex hierbij te betrekken.

Er is nog geen duidelijkheid over ons voorstel tot aanpassingen functielijst II (TOD). ECT komt met een tekstvoorstel voor een werkgroep, maar wil hier gedurende de looptijd van een nieuwe cao niets meer aan veranderen. Dat vinden wij onacceptabel. Opzet werkgroep om tot onderzoek te komen over markt conformiteit van vergelijkbare functies binnen de containersector is prima. Een dergelijk onderzoek kan wat ons betreft binnen 3 maanden afgerond zijn.


UITNODIGING FNV LEDENVERGADERING ECT
Maandag 30 oktober 2017
Carlton Oasis Hotel Curieweg 1, 3208 KJ Spijkenisse
Aanvang 10.00 uur en 19.00 uur

 

Partijen praten op donderdag 26 oktober 2017 weer verder.

Via pamfletten worden jullie op de hoogte gehouden over de voortgang van de CAO onderhandelingen. Verspreiding van de pamfletten gaat via de kantine, email, whatsapp, facebook enz. Tevens is alles na te lezen op www.fnvhavens.nl.

 

Met vriendelijke groet,

Onderhandelingsdelegatie ECT
Niek Stam
Remco Schuller
Derk de Graaf
Koos de Leede
Sjaak van Gelder
George Crooswijk
Jeroen Ree
Martin Verbeek

 

Geen mail ontvangen van Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.? Meld je aan via dit emailadres met je lidmaatschapsnummer.

Please publish modules in offcanvas position.