ECT CAO onderhandelingen (5)

logo fnv

Beste leden,

Vandaag heeft het 4e CAO-overleg plaats gevonden. Het gaat erg voorzichtig en moeizaam. ECT wil alleen inhoudelijke onderhandelen als wij vele voorstellen van onze voorstellenbrief schrappen, op voorhand schrappen kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Leden bepalen op de ledenvergaderingen de CAO voorstellen die vervolgens tijdens het CAO overleg worden besproken. Niet altijd zal dit leiden tot punten in het onderhandelingsresultaat maar dat is wat anders dan op voorhand te bepalen dat voorstellen niet besproken mogen worden.

 

Wij schrappen niets. Wij willen zaken bespreekbaar maken! 

Vanuit onze leden hebben wij een aantal voorstellen betreffende automatisering, digitalisering en robotisering die bepalend zijn voor de toekomst van ECT en de werknemers. Voor ECT was dit allemaal niet bespreekbaar. Dat vinden wij een zeer merkwaardige opstelling en hebben ECT gewezen op de afspraken in de huidige CAO, zoals Sociaal Beleid, artikel 30 Automatisering / nieuwe technologieën en bijlage VII. Het overleg met betrekking tot deze artikelen wordt door ECT serieus opgepakt en op een zodanig tijdstip gepland dat uitkomsten worden meegenomen in het CAO-overleg.

 

Werkgroep Duurzaam Inzetbaarheid:
De contouren van deze werkgroep en wanneer de werkgroep klaar moet zijn worden nog verder besproken.
FNV Havens wil niet in een werkgroep plaatsnemen zonder dat er serieuze druk bij de werkgever ligt om deze werkzaamheden van de werkgroep op tijd af te ronden met een resultaat. Het resultaat moet voorgelegd worden aan onze leden. Het kan niet zo zijn dat als er geen uitkomst van de werkgroep Duurzame inzetbaarheid komt de werkgever daar geen last van heeft omdat de huidige CAO dit bepaalt. Bijvoorbeeld de 90% dagen lopen nu in het cao tot 64 jaar en wij willen dit verlengen tot de AOW gerechtigde leeftijd.

 

Update HP Jakarta:
Wij hebben jullie eerder gemeld over de situatie in Jakarta op de HP terminal. Er is helaas nog niets veranderd daar. Management HP Jakarta weigert een nieuwe CAO met de vakbond aan te gaan. Ze hebben eenzijdig de lonen met 15% gekort, pensioenpremies worden niet afgedragen en het bonussysteem is beëindigd. Wij hebben de afgelopen weken getracht om HP Jakarta tot andere gedachten te brengen. Nog niet gelukt dus. We gaan een andere fase in. Deze week willen wij op verzoek van onze vakbond in Jakarta met jullie een solidariteitsfilmpje maken. Dit doen wij op woensdag 11 oktober om 14.40 uur bij gebouw 5 verzamelen. Duurt maar 10 minuten.

 

Partijen praten op donderdag 19 oktober 2017 weer verder.

 

Via pamfletten worden jullie op de hoogte gehouden over de voortgang van de CAO onderhandelingen. Verspreiding van de pamfletten gaat via de kantine, email, whatsapp, facebook enz. Tevens is alles na te lezen op www.fnvhavens.nl.

 

Met vriendelijke groet,
Onderhandelingsdelegatie ECT

Niek Stam
Remco Schuller
Derk de Graaf
Koos de Leede
Sjaak van Gelder
George Crooswijk
Jeroen Ree
Martin Verbeek

 

Geen mail ontvangen van Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.? Meld je aan via dit emailadres met je lidmaatschapsnummer.

 

Attachments:
FileFile size
Download this file (171009 Nieuwsbrief cao onderhandelingen (5).pdf)171009 Nieuwsbrief cao onderhandelingen (5).pdf35 kB

Please publish modules in offcanvas position.