ONDERHANDELINGSRESULTAAT BEREIKT BIJ APMTR

 

 

logo fnv

 

 

 

 

 

 

 

 

Beste leden,

 

Het sectorbestuur Havens heeft verheugd kennis genomen van het onderhandelingsresultaat dat bereikt is voor de CAO APMTR.

 

Het is een goede zaak dat aan de werknemers van APMTR de zekerheid is geboden van een goede ontslagvergoeding voor het geval dat in de toekomst nodig zou zijn. Het is nog beter dat APMTR zich met de twee bonden bereid heeft verklaard om in gezamenlijk overleg met APMT MVII te blijven werken aan mogelijkheden om boventalligheid en gedwongen ontslagen in de toekomst te voorkomen. Bij APMT door zogenoemd “vierpartijen-overleg”, maar ook in sectoraal verband als op dat niveau voor na juli 2020 nieuwe afspraken gemaakt moeten worden.

 

De afgelopen jaren hebben veel werknemers bij APMT MVII baat gehad bij de afspraken die in 2013 in het vierpartijenoverleg gemaakt zijn om op een sociale manier overstappen van APMTR
naar APMT MVII mogelijk te maken. Met de te verwachten uitbreiding van APMT MVII en daarmee samenhangend een verdere verschuiving van lading van APMTR naar APMT MVII, is het zaak dat dergelijke afspraken worden voortgezet. APMTR is bereid om daaraan mee te werken. Het sectorbestuur roept ook iedereen bij APMT MVII op om de deur voor de collega’s bij APMTR open te houden.

 

Het sectorbestuur vindt verder dat APMT MVII het voorstel om ook te gaan werken met niet erkende inhuurbedrijven moet intrekken. De bestaande afspraken zijn er niet voor niets.

 

Met vriendelijke vakbondsgroet,

 

Ed Andriessen - voorzitter Sectorraad Havens

Koen Keehnen – secretaris Sectorraad Havens

 

Please publish modules in offcanvas position.