APMTR: ONDERHANDELINGSRESULTAAT MET VOORBEHOUDEN

logo fnv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op maandag 22 januari jl. hebben we met de directie van APMTR op een groot aantal punten overeenstemming bereikt over een nieuwe cao, maar er is nog geen sprake van een definitief onderhandelingsresultaat.

 

Zowel FNV Havens als CNV Vakmensen hebben twee voorbehouden gemaakt. Het eerste betreft de financiële zekerheid die wij zoeken met betrekking tot de mogelijke uitbetaling van de schadeloosstellingen bij ontslag (kantonrechtersformule van voor 2008 met C-factor 2). We hebben jullie daarover in onze vorige nieuwsbrief geïnformeerd en zullen de aandeelhouder APMT International benaderen voor een afspraak.

 

Daarnaast moeten we duidelijkheid hebben over de transitie. Over procedures en arbeidsvoorwaarden bij overgang van APMTR naar APMT MVII zijn we het in het vierpartijen-overleg ook eens, maar de leden bij beide terminals zullen ermee moeten instemmen. Zonder zo’n (geaccepteerd) protocol geen cao.

 

Over beide punten zullen we over enige tijd weer met APMTR in overleg treden; het onderhandelingsresultaat kan zeker nog op basis van onze bevindingen in het overleg met aandeelhouders en met onze leden worden aangevuld.

 

Toch vinden wij het geen probleem om jullie te informeren over de overige afspraken die we met APMTR over een nieuwe cao konden maken. Ze zijn in de bijlage keurig verwoord en zullen sowieso te zijner tijd – met de transitie-afspraken – in ledenvergaderingen aan jullie worden toegelicht voordat we één en ander in een referendum aan jullie voorleggen.

 

Uiteraard ontvangen onze leden tijdig een uitnodiging voor die vergaderingen.

 

Als er ontwikkelingen zijn ten aanzien van de voorbehouden, zullen we jullie daarover informeren.

 

Tot zover,

Namens de onderhandelingsdelegatie,

 

Joost van der Lecq

Please publish modules in offcanvas position.