Maja: Onderhandelingen nieuwe cao mislukt!

logo fnv

 

 

 

 

 

 

 

 

Beste leden,


Vandaag hebben we voor de 5e keer met jullie werkgever onderhandeld. Werkgever opende het gesprek met nog minder voorstellen dan de laatste keer. Tegen de achtergrond dat de huidige cao ( 5 jaar) een gemiddelde loonstijging kende van 1,5% inclusief APC per jaar, vinden wij het nu tijd om een betere cao af te sluiten.


Werkgever schuilt zich achter de Corona-crisis en de hoge schades die door jullie worden veroorzaakt. Hierdoor zijn de kosten van onderhoud enorm hoog uitgevallen. Blijkbaar heeft de werkgever daarnaast zulke lage tarieven afgesproken dat wanneer er schades ontstaan of dat er onderhoud gepleegd moeten worden, dat jullie deze moeten betalen.


In de opmerking van de werkgever dat door de Corona er fors minder werk was herkennen wij ons totaal niet. Jullie hebben nog geen dag minder gewerkt sinds de uitbraak van de Corona, sterker nog er is nog altijd volop overwerk en inhuur aanwezig.


Op basis van de huidige situatie kunnen wij niet tot overeenstemming komen. Vakbonden zullen nu een ultimatum gaan stellen aan jullie werkgever. Voorlopig doen jullie er verstandig aan om de hoogte van de schades fors te verminderen door niet meer over te werken en ook niet meer in de nacht te werken. Want in de nacht en tijdens overwerk worden de meeste schades gemaakt. En dat willen we natuurlijk niet!


Voor alle duidelijkheid jullie zijn NIET verplicht om in de nacht te werken en zijn ook NIET verplicht om structureel over te werken.


Wij wensen jullie ondanks dit bericht fijne feestdagen en blijf gezond!


Mocht je vragen hebben, neem dan contact op met de kaderleden of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Met vriendelijke groet,

 

Niek Stam - FNV Havens
Hanane Chikhi - Bestuurder CNV Vakmensen 

Please publish modules in offcanvas position.