Leden EMO massaal achter FNV Havens

 

logo fnv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op vrijdag 4 september 2020 zijn 3 ploegen geinformeerd en geraadpleegd in het kader van acties. De leden staan pal achter hun vakbondsvertegenwoordigers die ruim 8 maanden hebben onderhandeld voor een goede CAO. Komende maandag zullen er nog 2 ploegen geinformeerd en geraadpleegd worden. Maar de inzet is duidelijk:


PETITIE

 

TOEKOMST, ZEKERHEID EN PERSPECTIEF VOOR EMO WERKNEMERS
Vandaag is de periode van acties gestart bij massagoedbedrijf EMO vanwege het uitblijven van een respectvol cao-resultaat. Wel €16 mln per jaar willen investeren in een terminal waarvan nog onzeker is wat er in de toekomst overgeslagen gaat worden maar geen geld voor werknemers.
Directie klaagt dat het lossen van Steam Coal wettelijk wordt afgeschaft en dat het moeilijk wordt. Ja DUH! FNV Havens voert al 6 jaar voor Nationaal Kolenfonds. In Amsterdam geregeld. Rotterdam nog niet omdat directie EMO betere plannen had voor personeel. NOT!
Wij roepen de directie van EMO en HES op:

 • Om het 5 jarenplan EMO openbaar te maken bij EMO-werknemers en de vakbonden;
 • Om gezamenlijk met onze vakbondsvertegenwoordigers een plan te maken waar Toekomst, Zekerheid en Perspectief voor EMO-werknemers geboden wordt binnen een termijn van 5 jaar;
 • Dat EMO zich houdt aan de automatiseringsafspraken zoals in de CAO is vastgelegd;
 • Dat een van de pijlers van dit plan is dat wij houden wat we hebben zoals door de directeur van EMO gezegd zoals;
  - verschuiven van werk niet mag leiden tot een bezuinigingsoperatie op loonkosten inclusief schematoeslagen en pensioenpremies;
  - dat eventuele uren die meer gewerkt worden in een nieuwe roosterindeling ook daadwerkelijk betaald zullen worden;
  - dat een negatieve uitwerking van de invoering van nieuwe technologieën niet mag worden afgewenteld op de werknemers van uw bedrijf;
  - dat invoering van nieuwe technologieën kan/moet leiden tot werkzekerheid en perspectief voor EMO-werknemers;
  - dat EMO de toekenning van loontredes binnen het loongebouw van Toezichthouders Technische Dienst gewoon blijft toepassen zoals voor september 2019 altijd heeft plaatsgevonden conform huidige CAO.
  De leden van FNV Havens zijn bereid om de looptijd van de CAO te herbezien en passend te maken voor de transitieperiode.

200904JKO emo actie 4 september 2020 1200904jkO EMO actie 4 september 2020

Please publish modules in offcanvas position.