Laatste stand van zaken EMO Operationeel

logo fnv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beste leden,

 

Het ultimatum is verstuurd. Jullie vinden het ultimatum op de website van FNV Havens (www.fnvhavens.nl).


Tussen de ledenvergaderingen en het versturen van het ultimatum is nog een poging gedaan om tot een onderhandelingsresultaat te komen. Echter, na een telefonisch gesprek zegde EMO daarna de lunchafspraak af.


Bij FNV Havens hebben de leden het laatste woord. En dat was het besluit om een ultimatum te versturen. Indien EMO niet op onze eisen in het ultimatum ingaat dan wordt het tijd voor actie. Wij weten dat uiterlijk op 4 september 2020 om 12.00 uur. Indien het zover komt dan zullen wij op 4 september de middagploeg opvangen bij de poort voor een kort beraad. Houd daar dus rekening mee.


Nog ander nieuws:


Collegiale uitleen aan EBS:
EMO heeft plannen klaar liggen om de collegiale uitleen naar EBS weer op te gaan starten. Echter in de huidige CAO is een tijdsbepaling opgenomen voor deze afspraak. En er is geen sprake van een nieuwe CAO dus ook geen nieuwe afspraak over uitleen naar EBS. En zolang er geen sprake is van een nieuwe CAO lijkt het ons niet verstandig om op basis van vrijwilligheid werkzaamheden te gaan verrichten bij EBS. Wij zullen ons Vakbondsafdelingsbestuur bij EBS hierover gaan informeren.
Dit is wat nu in de EMO CAO is bepaald:


Werknemers van het ene droge bulk bedrijf betrokken bij dit protocol kunnen tot en met 2019 ingezet worden bij een ander droge bulk bedrijf betrokken bij dit protocol, mits er behoefte is bij het inlenende bedrijf en de werknemers voldoen aan de vereiste kwalificaties en veiligheidsvereisten.

 

OR en directie EMO zijn het eens over doorlichting van EMO Vijfjarenplan door externe partij
Ons heeft het bericht bereikt dat EMO en OR het met elkaar eens zijn dat het Vijfjarenplan van EMO een second opinion verdient. Het is voor ons sowieso de vraag wat nu precies de koers is van EMO en wie wat bepaalt.

 

FNV Havens is al jaren geleden begonnen met de campagne over het opzetten van een Kolenfonds. Tegelijkertijd stuurde de directie EMO berichten door het bedrijf dat zij de opstelling van FNV Havens wel snapte maar dat werknemers van EMO niet ongerust hoefde te worden want EMO zou met vertrouwen de omwenteling van de kolenmarkt in het kader van Klimaat-Energiebeheer gaan volgen. Van zo’n campagne voor een Kolenfonds zouden werknemers alleen maar onrustig en nerveus kunnen worden. Nee, EMO zou dit met vertrouwen gaan regelen.


Inmiddels moeten wij een ultimatum stellen omdat de werkgever nauwelijks geld over heeft voor zijn personeel, de werkgever geen goede plannen heeft waarbinnen een bescheiden loonsverhoging en structurele financiering voor ‘Eerder stoppen met werken’ beschikbaar gesteld kan worden en alles moet flexibeler en goedkoper. Maar tegelijkertijd ligt er een investeringsplan voor de komende jaren waarin jaarlijks € 16 miljoen geïnvesteerd gaat worden in EMO waarbij wij moeten constateren dat EMO nog niet precies weet, of overtuigd is, waar het bedrijf in de nabije toekomst de omzet gaat maken.


EMO spreekt over “Maximalisatie van het marktaandeel voor de overslag van droge bulkgoederen die verband houden met de staalindustrie en het creëren van waarde uit de kolenexit en de energietransitie”.


Wat staat hier eigenlijk met de wetenschap van nu?

Dat de kolenmarkt opdroogt;
Dat EMO meer op overslag van ertsen voor de staalindustrie zal moeten gaan richten.

 

Wij vullen hierbij aan gezien de huidige omstandigheden:

  • Thyssenkrupp is ook aan het reorganiseren;
  • Gesprekken bij EECV zijn gaande;
  • 2 grote ertsoverslagbedrijven voor staal in de Rotterdamse haven is wel erg veel (weinig synergie).

 

Kortom, het worden spannende tijden. Maar wij laten ons niet gek maken. Als er geld is voor investeringen, als er geld is om bepaalde personen binnen EMO te laten vertrekken en als er geld is voor onderzoek door een externe deskundige die verband kunnen gaan houden met eventuele overnames dan is er ook geld voor een fatsoenlijke CAO-afspraak. Het is namelijk een kwestie van kiezen en prioriteiten stellen. En als de prioriteit en keuze niet bij de werknemers ligt dan is dat fout en moet dat veranderen.


Tot binnenkort.

 

Met vriendelijke groet,

 

Niek Stam – bestuurder FNV Havens
VAB EMO Operationele CAO

Please publish modules in offcanvas position.