PERSBERICHT: FNV: Stakers HES halen mooi stakingsresultaat binnen na week van acties

 

 

 

Na een week van actievoeren bij Hes Botlek tank terminal hebben FNV-leden een mooi onderhandelingsresultaat bereikt. Niek Stam bestuurder FNV Havens: ‘De onderhandelingsdelegatie is tevreden met het behaalde resultaat. De werkzaamheden zijn vanmiddag bij het starten van de avondploeg om 16.00 uur weer hervat’.


FNV heeft namens haar leden een loonsverhoging bovenop de prijscompensatie van 4,5% per 1 januari 2021 en een eenmalige bruto uitkering van 1150,00 euro. De nieuwe cao heeft een looptijd van 27 maanden en gaat in op 1 januari 2020.


Voor het eerst
Stam: ‘De onderhandelingen hebben lang geduurd en waren aanvankelijk mislukt. Onze leden zijn daarop in staking gegaan. Voor het eerst in hun carrière. Een week lang hebben zij elke werkdag 4 uur per dienst gestaakt en 4 uur per dienst gewerkt’.


Stemmen over stakingsresultaat
Uiteraard moeten de leden nog akkoord gaan met het stakingsresultaat. Tot maandag 31 mei kunnen leden hun stem uitbrengen. Stam: ‘De leden van de onderhandelingsdelegatie gaan ervan uit dat de leden tevreden zullen zijn. FNV Havens is met recht trots op deze groep jonge leden. Het zijn de Galliërs binnen het HES-rijk’.


Organisatiegraad 95%
Bij HES Botlek Tank Terminal zijn 50 werknemers werkzaam onder de CAO. Organisatiegraad van de sector FNV Havens bedraagt bij HES 95%.

 

Voor meer informatie:


Niek Stam, bestuurder FNV Havens: 06 2299 8138.

Please publish modules in offcanvas position.