LEDEN BTT STAAN KLAAR VOOR DE STRIJD

logo fnv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beste leden,


Allereerst willen wij jullie bedanken voor de grote opkomst van donderdag 25 maart jl. buiten bij de poort. Alle leden waren aanwezig en dat zijn ook gelijk alle werknemers in de operationele dienst. Echt geweldig! Dit zullen wij ons zeker blijven herinneren.


Wat wij ook niet zullen vergeten is de volharding die jullie uitstralen om tot een goede CAO te komen. Een CAO waar de lonen per 1 januari 2021 met 4.5% stijgen en een eenmalige uitkering van € 1050,= als compensatie omdat de lonen niet per 1 januari 2020 met 2.25% verhoogd zijn. Dit zijn keiharde eisen die jullie gesteld hebben en waarvan niet meer afgeweken mag worden.


Het gaat tenslotte om een CAO van 24 maanden waar al ruim een jaar voorbij is en waar geen loonsverhoging in de eerste 12 maanden is uitgekeerd. Vandaar dat alle loonsverhogingen op 1 januari 2021 moet ingaan.


En anders herrie in de BTT-tent.


Wat zijn de gemaakte opmerkingen:

  • Bij vorige CAO in de maling laten nemen met een veel te goedkope CAO van 5 jaar met weinig loonsverhoging;
  • HES investeert zich suf in het bouwen van tankopslag;
  • HES is bezig om de tankopslagterminals tegen elkaar op te zetten om de prijs van de arbeid niet te hard te laten stijgen of zelfs te laten dalen als de markt hierom vraagt;
  • De onderhandelingsdelegaties krijgen op 7 april nog de tijd om tot een goed resultaat te komen en anders komt er een ultimatum.

 

Beste leden,

De onderhandelingsdelegatie van FNV Havens heeft de boodschap luid en duidelijk ontvangen en begrepen. En wij zullen er ook naar handelen. Nu jullie werkgever nog.


Wij houden jullie op de hoogte van de voortgang op 7 april aanstaande.


Met vriendelijke groet,

 

Niek Stam
Bestuurder FNV Havens

Please publish modules in offcanvas position.