CAO BTT

logo fnv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NIEUWS CAO BTT 
WIJ ZIJN ER NOG NIET!

 


Beste leden,


Vandaag, 25 februari 2021 is er weer onderhandeld over jullie CAO. Op de volgende punten hebben wij voorlopig overeenstemming:

  • CAO-periode 1 januari 2020 tot en met 31 december 2021
  • Loondoorbetaling bij arbeidsongeschiktheid artikel 27 wordt in het 2e jaar ook 100% indien de werknemer meewerkt aan re-integratie
  • Systematiek van APC (prijscompensatie) artikel 9 lid 4 wordt aangepast naar april/oktober en oktober/april
  • Aantal flexwerkers wordt afgebouwd en aantal vaste arbeidsplaatsen wordt verhoogd
  • Leerling Operators krijgen voortaan een contract voor 2 jaar (zodat afronding opleiding binnen het arbeidscontract valt) en bij solide performance volgt een contract voor onbepaalde tijd
  • Medische keuringen worden 1x per 3 jaar aan werknemer aangeboden door HR en aan iedere werknemer wordt PMO aangeboden
  • Bijdrage ziektekostenverzekering artikel 31 blijft 25%, dus ook als dit meer is dan € 30 per maand
  • Wend – en Weerbaarheidsafspraak artikel 33 komt te vervallen
  • De bijdrage aan Stichting Veilige Haven/VCH artikel 6 zal verlaagd worden naar jaarlijks € 75,00 per werknemer en CAO-partijen zullen een verzoek neerleggen bij het stichtingsbestuur Veilige Haven om voor het VCH certificaat accreditatie te verkrijgen

 

MAAR WE ZIJN ER NOG NIET. NU DE POEN NOG!

 

Wij zijn op basis van jullie voorstellen aan tafel gegaan: 3% per jaar bovenop de APC.
De werkgever is gekomen met 0,5% per jaar. Dat is nog lang geen 3% of in de buurt van de 3%. Vervolgens heeft de werkgever een MINI-stapje erbij gedaan. Het voorstel werd toen 0,75% per jaar.
Wij hebben toen aangegeven dat dit niet de manier is om snel tot een CAO-resultaat te komen. Na een schorsing van ons zijn wij terug gegaan naar de onderhandelingstafel met het volgende voorstel:

Per jaar 2,25% bovenop de APC die dan per 1 januari 2021 in het salaris wordt ingebouwd en een eenmalige bruto uitkering van € 1150,00 ter compensatie van de niet ontvangen loonsverhoging van 2020.
Dit in concreto: per 1 januari 2021 APC + 4,5% loonsverhoging en € 1150,00 bruto eenmalige uitkering (dit is gemiddeld 12x 2% loonsverhoging over een bruto schemamaandsalaris van € 4400,00 en vakantietoeslag)

 

De werkgever heeft na een schorsing aangegeven dat ons voorstel niet binnen hun budget past en of wij ideeën hebben wat wij uit het bestaande CAO-pakket kunnen schrappen ter financiering van het loongat. Natuurlijk hebben wij aangegeven dat wij dit niet gaan doen. De werkgever gaat intern beraad voeren en op zoek naar financiering.


Hoe nu verder?
Op uiterlijk vrijdag 12 maart krijgen wij een schriftelijke reactie omtrent een nieuw loonbod.

 

Wij wachten af en houden jullie op de hoogte.

 

Met vriendelijke groet,

 

De onderhandelingsdelegatie van FNV Havens

Please publish modules in offcanvas position.